Η Ιταλία στα χέρια του χρηματιστικού κεφαλαίου:O Μάριο Ντράγκι νέος πρωθυπουργός

495
Η Ιταλία στα χέρια του χρηματιστικού κεφαλαίου

Πρωθυπουργός της Ιταλίας αναλαμβάνει και επισήμως ο Μάριο Ντράγκι, καθώς αποδέχθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου στη χώρα.

Στο «τιμόνι» της Ιταλίας τίθεται ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος και επιβεβαίωσε επισήμως, την Παρασκευή, ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση, παρουσιάζοντας παράλληλα τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο 73χρονος οικονομολόγος αναλαμβάνει επικεφαλής μιας νέας κυβέρνησης ενότητας, στη θέση του Τζουζέπε Κόντε, μετά την «κατάρρευση» της προηγούμενης κυβέρνησης πριν από έναν μήνα και καθώς η Ιταλία είχε βυθιστεί σε μία νέα πολιτική κρίση.

Ο Μάριο Ντράγκι αποδέχθηκε την πρόταση για τη θέση του πρωθυπουργού σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία.Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ιταλό Πρόεδρο, ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε τη λίστα των υπουργών που θα σχηματίζουν τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

Η ορκωμοσία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, όπως έγινε γνωστό, προκειμένου ο Μάριο Ντράγκι να αναλάβει και επισήμως τα «ηνία» της χώρας.

Όσον αφορά στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε από τον Ντράγκι, ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, διατηρεί τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Σημειωτέον ότι σε υπουργεία – «κλειδιά» τίθενται τεχνοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού τραπεζίτη της Ιταλίας Ντανιέλε Φράνκο, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Οικονομίας.

Με την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να βρίσκεται αντιμέτωπη με το μείζον πρόβλημα της πανδημίας, η Ιταλία εναποθέτει τώρα τις ελπίδες της στον γνωστό ως «Σούπερ Μάριο» που διαχειρίστηκε, από την πρώτη γραμμή, την ευρω-κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας