Ε.M.Farag: Αρνούμαστε υποταγή στην Τουρκία και στους συμμάχους της σε Αλγερία-Τυνησία

3577
τουρκία

Σε νεότερη επικοινωνία μου με τον Αρχηγό του Πολεμικού ναυτικού της Λιβύης, ελληνομαθή και απόφοιτο της ελληνικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων,  El mahdawi Farag είχα την εξής ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Λιβύη την οποία παραθέτω:

Τα συμφέροντα της Τουρκίας ή οι σκοπιμότητες της Ρωσίας δεν θα πρέπει να τεθούν πάνω από το υψηλότερο ιδανικό που είναι η προάσπιση της πατρίδας και της εθνικής ασφάλειας της Λιβύης.

Χθες ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ και η συνοδευτική του αντιπροσωπεία αποχώρησαν από τη Μόσχα.

Δεν έβαλαν καμία υπογραφή, σε κανένα έγγραφο για συμφωνία εκεχειρίας, εις βάρος των θυσιών των ηρώων του λαού μας.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1216860238802038790

Ο Χαφτάρ είναι διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης. Ο Χαφτάρ και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ακίλα Σάλεχ Αίσα αναχώρησαν από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψουν το μνημόνιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Δεν θα υπάρξει καμία υπογραφή, κανενός εγγράφου ακόμα όσο και αν εκτιμάμε τις θυσίες του ηρωικού ρωσικού λαού και το ένδοξο παρελθόν, της Ρωσίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε μορφή πίεσης.

Η χώρα θα επιστρέψει σε ένα καθεστώς ασφάλειας, ειρήνης και αποκατάστασης της δημοκρατίας.

Θα εισέλθουμε στην Τρίπολη με τη βοήθεια του Θεού.

Η σημαντικότερη από τις προθέσεις της Τουρκίας είναι  μέσω της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, να νομιμοποιήσει τα δύο μνημόνια συμφωνίας που εμπεριέχονται στο Τουρκολυβικό Σύμφωνο που υπέγραψε με τον Φ.Σάρατζ  να επιβάλλει τη νομιμότητα του παράλληλου παράνομου κοινοβουλίου στην Τρίπολη, ως νέο όργανο- θεσμό, που θα έρθει σε σύγκρουση με το νόμιμο κοινοβούλιο, με στόχο, να σπείρουν τη διχόνοια στα λαϊκά στρώματα που στηρίζουν τις ένοπλες δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο στρατός του Χαλίφα Χάφταρ αρνείται να σταματήσει να παλεύει ενάντια στην τρομοκρατία και  θέλει να διαβεβαιώσει ολόκληρο τον κόσμο, ότι  αυτή η μάχη θα είναι η τελευταία μάχη ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τους τρομοκράτες σε ολόκληρο τον κόσμο και το τέλος τους θα είναι στη Λιβύη.

Οι σταθερές μας αξίες και τα ιδανικά μας είναι αδιαπραγμάτευτα για την ηγεσία μας.

Δεν θα υποκύψουμε στην υπογραφή καμίας συμφωνίας, καταπάτησης των  αρχών μας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, δεν θα θυσιάσουμε ούτε μια σταγόνα ιδρώτα ή αίμα από μαχητή μας, τραυματισμένου, ή μάρτυρα.

Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι  μας ενόψει διαπραγματεύσεων που αφορούν την πατρίδα μας.  Οι Ρώσοι και οι Τούρκοι έχουν προσωρινά κοινά συμφέροντα. Εμείς αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα και την Λιβύη.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Τυνησία και την Αλγερία θα βοηθήσει τους Τούρκους να εισβάλουν στη Λιβύη.

Ο λαός της Τυνησίας όμως διοργάνωσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης τους, να στηρίξουν την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Λιβύη. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (άλλωστε γνωρίζουμε ότι ο Ερντογάν και η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι συνέταιροι στην επιθετικότητα). Η Τυνησία και ο δημοκρατικός λαός της σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με την νεοθωμανική ηγεσία στην κυβέρνηση, η οποία θα ανατραπεί.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1217078288780333057

Στόχος του Ερντογάν είναι να κηρύξει τον πόλεμο στη Λιβύη, με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Αλγερίας, σε αντάλλαγμα των παραχωρήσεων που έκανε η κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στις συνομιλίες της Μόσχας, καθώς επίσης έχει και τη δέσμευση στήριξης από τους “αδελφούς του” της Τυνησίας που ελέγχουν την κυβέρνηση για την εισβολή του στρατού της Τουρκίας στη Λιβύη.

Παραθέτω μερικές από τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σήμερα:

Η Λιβύη είναι ένα κομμάτι από εμάς και ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έχουμε ένα καθήκον απέναντι στους αδερφούς μας στη Λιβύη. Ο Θεός ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Σκοπεύω να τους προστατεύσω, γιατί βρίσκονταν υπό την κηδεμονία της Υψηλής Πύλης τότε και τώρα έχουν ανάγκη της υποστήριξης μας“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας