Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: Κινητοποίηση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

669
σάμου

Στάση εργασίας στις 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ., συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και πορεία στην πλατεία Πυθαγόρα, πραγματοποιεί αύριο Τρίτη 9 Απριλίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει “τη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και γενικότερα της δημόσιας Υγείας. Υπάρχει εξουθένωση όλων των υγειονομικών και υποβάθμιση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όσους την έχουν ανάγκη.

Παρ’ όλη την προσπάθεια όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, δεν μπορούν να καλυφτούν τα τεράστια κενά σε όλες τις υπηρεσίες και τα τμήματα του Νοσοκομείου.

Τι και αν τα μνημόνια τελείωσαν, όπως μας λέει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τι και αν έγινε άρση της ποσόστωσης των προσλήψεων 5/1, η πολιτική που ακολουθεί είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της δημόσιας Υγείας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, άλλα και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση, που βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο, αφού επί σειρά ετών δεν έχει δικούς του παιδίατρους και λειτουργεί με “μπαλώματα”, με μετακινήσεις γιατρών, είτε από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ή από το ΚΕΦΥΑΠ, αφήνοντας ακάλυπτες τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Κενές παραμένουν επίσης και οι θέσεις των ΩΡΛ, των οδοντιάτρων και πολλών άλλων ειδικοτήτων, που δεν υπάρχουν και που είναι απαραίτητες για το Νοσοκομείο, καθώς σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο Ακτινοδιαγνωστικό και στο Αναισθησιολογικό, αλλά και στις μονήρης ειδικότητες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με μεγάλη αναμονή στα ραντεβού.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας, της δεύτερης ΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου, που στην τελευταία πανελλαδική προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ, δεν υπάρχει για το Νοσοκομείο της Σάμου ούτε μία θέση νοσηλευτικού προσωπικού και μαιών. Τεράστια είναι τα κενά σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, αφού μία νοσηλεύτρια καλείται να καλύψει δύο και τρία τμήματα ταυτόχρονα και στα περισσότερα τμήματα του Νοσοκομείου υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια. Η κατάσταση είναι σοβαρή και σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το όριο ασφαλείας, παρά την επιβάρυνση που υπάρχει λόγω του μεταναστευτικού, η κυβέρνηση κρατάει εγκλωβισμένους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας, παρά τη θέλησή τους κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχει μεριμνήσει για τη στελέχωση πολύ-ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ.

Απαιτούμε:

1. Να δοθεί ΤΩΡΑ λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Παιδιατρική και Μαιευτική Κλινική.

2. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

3. Προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.

4. Άμεσα να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

5. Να λειτουργήσει τώρα στελεχωμένο και εξοπλισμένο πολύ-ιατρείο μέσα στο ΚΥΤ.

6. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

7. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας