Επιτέλους! Η Κύπρος ανοίγει πρεσβεία στη Συρία-Η Ελλάδα πότε;

832
Κύπρος ανοίγει πρεσβεία στη Συρία

Ο ελληνισμός πρέπει να ξαναεπιστρέψει στο αραβικό Λεβάντε και να αξιοποιήσει τις μεγάλες πολιτικές και οικονομικές δυνατότητες του στην περιοχή αυτή!

Υπογράφηκε συμβόλαιο μεταξύ του Συριακού Δικηγορικού Συλλόγου και του Chargé d’Affairs της Κυπριακής Πρεσβείας στη Συρία, Sivak Avedissian, για ενοικίαση νέου ακινήτου για την Κυπριακή Πρεσβεία στη Δαμασκό, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Το συμβόλαιο μίσθωσης υπογράφηκε από το Ίδρυμα Οικονομικών Συνταξιοδοτικών Δικαιωμάτων στη Συρία, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Firas Fares και Avedisian, όπως αναφέρει το greekcitytimes.com.’

Η πρεσβεία διευκρίνισε ότι θα εκμισθώσει την ιδιοκτησία του Υπουργείου Οικονομικών αρ. 3161, που βρίσκεται στο Abu Rummaneh στη δυτική Δαμασκό.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος τον Μάιο του 2020 ανακοίνωσε ότι επέστρεφε στη Συρία.

Ωστόσο, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Η Κύπρος είναι τώρα η δεύτερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει πρεσβεία στη Συρία.

Η Τσεχία ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αποχώρησε από τη Συρία το 2011 και το 2012 όταν διεξήχθη ο Συριακός Πόλεμος στη Δαμασκό.

Μόλις μια ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι η Κύπρος βρίσκεται στη διαδικασία να ανοίξει ξανά σύντομα την πρεσβεία της στη Συρία, ένας Σύριος δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες κυματίζουν για άλλη μια φορά στην ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό.

Μόλις χθες τελικά υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Συριακού Δικηγορικού Συλλόγου και του Chargé d’Affairs της Κυπριακής Πρεσβείας στη Συρία, Sivak Avedissian, για ενοικίαση νέου ακινήτου για την Κυπριακή Πρεσβεία στη Δαμασκό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, κατά απαράδεκτο τρόπο και ακολουθώντας τις αμερικανοατλαντικές επιταγές, διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία.

Μόλις πρόσφατα το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών διόρισε ειδικό απεσταλμένο της Ελλάδας στη Συρία την Τασία Αθανασίου, πρώην πρεσβευτή της Ελλάδας στη Συρία και στη συνέχεια στη Ρωσία.

Αναμενόταν να ακολουθήσει σύντομα το άνοιγμα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Δαμασκό, αλλά υπήρξαν αμέτρητες καθυστερήσεις με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού.

Ήρθε ο καιρός το υπουργείο εξωτερικών να εγκαταλείψει τις στρεψοδικίες και να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό πρεσβευτή και στην επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Δαμασκό.

Η έλλειψη διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Συρία έχει κοστίσει πανάκριβα στη χώρα μας και έχει πληρωθεί με σκληρό τίμημα στα εθνικά μας θέματα αλλά και στην ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια γενικότερη στροφή για μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική αλλά αυτό απαιτεί μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας