Επιστρέφουν τα Κίτρινα Γιλέκα

1051
κίτρινα

Για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο τα Κίτρινα Γιλέκα και επτά γαλλικά συνδικάτα δίνουν ραντεβού για μία κοινή πορεία κινητοποιήσεων. Το σύνθημά τους: “Η μάχη για ένα διαφορετικό μέλλον συνεχίζεται”.

Είναι το 60ο Σάββατο κινητοποιήσεων για τα Κίτρινα Γιλέκα, αλλά και η 31μέρα απεργίας για τα γαλλικά συνδικάτα, που προειδοποιούν ότι “δεν υπάρχει περιθώριο ανάσας για την κυβέρνηση“. Έχουν ήδη προαναγγείλει μεγάλη διαδήλωση για την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, ενώ εχθές ανακοίνωσαν και δεύτερη κινητοποίηση για το ερχόμενο Σάββατο 11 του μήνα.

Δεν πείθει ο Μακρόν

Προφανώς ούτε ο πρωθυπουργός με τις αναλύσεις του, ούτε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την ενθουσιώδη- κυρίως για τον ίδιο- χριστουγεννιάτικη ομιλία του κατόρθωσαν να πείσουν τον λαό, όπως επιβεβαιώνεται και από χθεσινή σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Οντοξά για το περιοδικό Paris Match: μόλις το 21% των ερωτηθέντων θεώρησαν τον λόγο του προέδρου πειστικό έναντι 76%, που εκφράζει αντίθετη άποψη. Παράλληλα, 3 στους 4 Γάλλους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις, ενώ το 61% συνεχίζει να υποστηρίζει τις απεργίες. Την ερχόμενη Τρίτη η κυβέρνηση αρχίζει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας