Επιμένουν τα Κίτρινα Γιλέκα: Νέες κινητοποιήσεις στο Παρίσι

1463
παρίσι
Πέντε συγκεντρώσεις είχαν προγραμματισθεί στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το πρωί στη λεωφόρο των Ηλυσίων στο Παρίσι στο πλαίσιο της 15ης κινητοποίησης του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κέντρο του Παρισιού πριν από τις 11:00 π.μ. (12:00 ώρα Ελλάδας). Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 12:30 (τοπική ώρα) με τους ακτιβιστές να τραγουδούν τη Μασσαλιώτιδα, τον γαλλικό εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν χτες (23/2) πέντε διαδηλώσεις στο Παρίσι, οι τρεις υπό τη μορφή συγκεντρώσεων.

Οι δύο πορείες, που έχουν ονομαστεί στο Facebook «Κίτρινο τσουνάμι» και «Όλοι στη λεωφόρο των Ηλυσίων, δεν φοβόμαστε τίποτα», αναχώρησαν το μεσημέρι, η μία από αυτές από την Αψίδα του Θριάμβου. «Μια πορεία στις καλές συνοικίες», ανέβηκε τη λεωφόρο Ηλυσίων για να κάνει μια στάση μπροστά στην έδρα της Medef, της μεγαλύτερης γαλλικής εργοδοτικής οργάνωσης.

Η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου και τη λεωφόρο των Ηλυσίων. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο των Ηλυσίων είχε διακοπεί για αρκετές ώρες.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, κυρίως στο Κλερμόν-Φεράν όπου προσήλθαν αρκετές χιλιάδες άτομα. Σε όλη την πόλη είχαν τοποθετηθεί οδοφράγματα, ωστόσο η συγκέντρωση εξελίχθηκε ήρεμα και χωρίς επεισόδια βίας.

Στις 17 Νοεμβρίου, κατά την έναρξη του κινήματος των κίτρινων γιλέκων, 282.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας