Επετειακό νόμισμα για την επανένωση με Κριμαία εξέδωσε η Ρωσία

1178
ρωσική

Σε κυκλοφορία έχει τεθεί από προχτές από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας το αναμνηστικό νόμισμα, αξίας πέντε ρουβλιών (0,08 δολαρίων – 0,07 ευρώ), με αφορμή την 5η επέτειο από την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσική Ομοσπονδία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην πίσω πλευρά του νομίσματος απεικονίζεται με φόντο τον χάρτη της Χερσονήσου της Κριμαίας, η γέφυρα του Κερτς που ενώνει την χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία.

Το νόμισμα κυκλοφορεί σε 2 εκατομμύρια κέρματα.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο μετά την επανένωση της χερσονήσου με το κράτος (Ρωσική Ομοσπονδία) στο οποίο ανήκε έως και το 1954, επί ενιαίας ΕΣΣΔ. Μόλις ένα χρόνο μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας της χερσονήσου και της εθελοντικής – μετά από δημοψήφισμα – προσχώρησής της στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας κυκλοφόρησε ένα χαρτονόμισμα 200 ρουβλιών το 2015 για να απεικονίσει «την επιθυμία του λαού της Ρωσίας να δει αυτά τα σύμβολα σε σημειώσεις», σύμφωνα με την επικεφαλής της Τράπεζας, Elvira Nabiullina.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας