Επίθεση στην Iskra από τον Βαγγ. Μπούτα στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλ. Βάθη

4653

Ο Βαγγ. Μπούτας δεν είπε λέξη στη μακρόσυρτη ομιλία του στην πλατεία Βάθη για την ανάγκη όλες οι ριζοσπαστικές αγροτοσυνδικαλιστικές δυνάμεις, πέρα από επιμέρους διαφορές, να συμπαραταχθούν και να διαμορφώσουν κοινό μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ικανό να διευρύνει το κίνημα και να το καταστήσει πιο δυνατό και νικηφόρο.
Προς έκπληξη, όμως και απορία όλων και με περισσή ευτέλεια ο Βαγγ. Μπούτας αφιέρωσε ειδικό μέρος, αρχίζοντας την ομιλία του, σε μια απαράδεκτη επίθεση στην ιστοσελίδα μας την Iskra, γιατί, τάχα, θέλαμε να υπονομεύσουμε, άκουσον-άκουσον, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και γιατί, επίσης, κατηγορήσαμε αγροτοσυνδικαλιστές του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων ότι πουλήσανε τους αγώνες των αγροτών.
Η Iskra πράγματι έγραψε στις 17/12/16 ότι στους περσινούς αγροτικούς αγώνες η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, όπου επετράπη μόνο σε συγκεκριμένα τρακτέρ να εισέλθουν, έγινε πρόσχημα όχι για την κλιμάκωση, αλλά για την εκτόνωση και διάλυση των μπλόκων με ένα, υποτίθεται, αγωνιστικό άλλοθι. Και η Iskra σωστά τόνιζε τότε, ότι δεν πρέπει και φέτος, το 2017, να επαναληφθεί από τους αγροτοσυνδικαλιστές η ίδια ιστορία.
Οι αγώνες όταν ξεκινάνε και παίρνουν χαρακτήρα, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τους, αγώνα μέχρι τη νίκη και τίθενται ανυποχώρητες «κόκκινες» γραμμές, πρέπει σε αυτή τη βάση να διεξάγονται.
Όχι μεγάλα και παχιά λόγια, που μετά τα διαδέχονται άτακτες υποχωρήσεις με «ψίχουλα» και μεγάλες απογοητεύσεις και προπαντός αλήθεια και όχι δημαγωγίες και «κουτοπονηριές».
Αυτά τα γραφόμενα της Iskra φαίνεται ότι ενόχλησαν σφοδρότατα τον Βαγγ. Μπούτα προσωπικά, ώστε ακόμα και σε ένα συλλαλητήριο όπως το σημερινό να αφήσει άφωνους όσους τον άκουγαν αναφερόμενος στην Iskra, προσθέτοντας μάλιστα, ψευδέστατα, ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ιστοσελίδα.
Βαγγέλη Μπούτα ξέρεις και ξέρεις πολλά και τα ξέρεις καλά. Και ξέρεις ότι η Iskra δεν παίζει καιροσκοπικά παιχνίδια, γιατί αν ήθελε να το κάνει βολευόταν θαυμάσια σε κυβερνητικές ή κομματικές εξουσίες.
Πάντως ένα θα πούμε στον Βαγγ. Μπούτα. Τα αγροτικά συλλαλητήρια δεν είναι βήματα για επιθέσεις στην Iskra, αλλά βήματα αγωνιστικής ενότητας για επίθεση στα κατεστημένα. Και τα αγροτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα δεν είναι ο εύσχημος τρόπος για να λήγουν οι αγώνες με επιστροφή στα σπίτια, αλλά σταθμοί για να πάμε αγωνιστικά πιο μπροστά και πιο πέρα.

Iskra

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας