Εξώδικο κατά ιδιωτικοποίησης από τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ

721
ελπε

Εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ απέστειλε το σωματείο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, καλώντας το Ταμείο να απόσχει από κάθε ενέργεια ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το σωματείο χαρακτηρίζει στο εξώδικο προβληματική τη διαδικασία, προτάσσοντας τη στρατηγική σημασία των ΕΛΠΕ και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Σημειώνει ότι η προωθούμενη εκποίηση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης δεν δικαιολογείται βάσει του ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος, που άπτεται ζητημάτων στρατηγικής σημασίας, όπως η εθνική άμυνα και η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η πώληση δεν δικαιολογείται ούτε για δημοσιονομικούς ούτε για ταμειακούς λόγους, με δεδομένο, όπως σημειώνουν, ότι τα ΕΛΠΕ αποφέρουν υψηλότατα κέρδη. Ενδεικτικά το 2017 τα κέρδη (EBITDA)ανήλθαν σε 834 εκατ. ευρώ.

Καταλήγοντας, το σωματείο επισημαίνει ότι θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη νόμιμη ενέργεια ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου και Αρχής, έναντι παντός υπευθύνου νομικού και φυσικού προσώπου σε περίπτωση συνέχισης της προωθούμενης παράνομης, όπως υποστηρίζει, διαγωνιστικής διαδικασίας και εξ αυτής πρόκλησης παράνομης ζημίας στα ΕΛΠΕ, στους μετόχους και στους εργαζομένους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας