ΕΝΦΙΑ: τον Σεπτέμβριο αναμένεται η πρώτη δόση

1040
ενφια

Τσουχτερές αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αντικρίσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων τον προσεχή Σεπτέμβριο μετά τις αναπροσαρμογές του Υπουργείου Οικονομικών στις τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις φέρουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς για περίπου 1 εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους και συγκεκριμένα, για σχεδόν διακόσιες χιλιάδες εξ αυτών το κόστος να υπερβαίνει ακόμη και το ποσό των 200 ευρώ.

Η πρώτη των πέντε συνολικά δόσεων υπολογίζεται να πρέπει να πληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς η διάταξη που περιλαμβάνει τις τελευταίες τροποποιήσεις στον ΕΝΦΙΑ προβλέπει την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως το τέλος του μήνα κατά τον οποίο τελείται και η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ.

Ως εκ τούτου, προκύπτει πως οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να λάβουν ειδοποιήσεις πληρωμής εντός Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση διατείνεται «έξοδο» από τα μνημόνια που μόνο έξοδος δεν είναι. Αντίθετα, οι φορολογούμενοι θα λάβουν ειδοποιήσεις τον Σεπτέμβριο και τον ίδιο μήνα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου όπως επίσης και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας