Εντυπωσιακή κίνηση-φιλίας Πούτιν προς Ελλάδα, με αφορμή την απώλεια Μ.Γλέζου-Ακούει κανείς;

7201
πούτιν

Ο πρόεδρος Πούτιν, έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα πρωθυπουργό,  εκφράζοντας τα βαθιά του συλλυπητήρια,  για την απώλεια του  « εξέχοντος πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα της Ελλάδας, Ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου».

Ο Πούτιν, είναι ο μοναδικός αξιωματούχος  χώρας, που έκανε τέτοια κίνηση και εδώ έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο τον αρχηγό του Κράτους. Φυσικά δεν το έκανε η Γερμανία, που ξανά σήμερα προσπαθεί να επιβάλλει  την κυριαρχία της στην Ευρώπη  όπως στον Β. Παγκόσμιο πόλεμο.   Σε μια εποχή -που και με αφορμή την επιδημία-, στην «δημοκρατική» Ε.Ε., ένα κράτος έκτακτης ανάγκης αναδύεται,  όπου η ακροδεξιά ενισχύεται, και ο Ορμπαν στην Ουγγαρία, κηρύσσει ανοικτή δικτατορία, ο Πούτιν λέει για τον Γλέζο:  «Συνέβαλε προσωπικά τα μέγιστα στον αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της λεγόμενης αθώωσης  των Ναζί και των δοσίλογων τους. Η καλή μνήμη για αυτόν θα μείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών.»

Ο Πούτιν, παρά τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ξεκαθαρίζει ότι είναι στην πλευρά του αντιφασιστικού αγώνα, και κατακεραυνώνει  τα εγγόνια των Ναζί που ανθούν στην Ε.Ε..  Μαζί με τον Πούτιν, δεν ξεχνάμε τον αγώνα ενάντια στη Γερμανία, τον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα και πόλεμο, που κερδήθηκε, κυρίως , εξ αιτίας της μάχης που έδωσε η Σοβιετική Ένωση με την τεράστια θυσία 20 εκατομμυρίων πολιτών και 10 εκ. στρατιωτών.

Όμως το κύριο  σημείο του τηλεγραφήματος και το πιο ουσιαστικό είναι το εξής: Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας πραγματικός φίλος της χώρας μας, υποστηρικτής – βάσει αρχών – της ενίσχυσης της αμοιβαία επωφελούς ρώσο-ελληνικής συνεργασίας. 

Ουσιαστικά, η Ρωσία μας ανοίγει για άλλη μια φορά την πόρτα της συνεργασίας. Σε μια εποχή που η ευρωαντλαντική πολιτική των Τσίπρα, Μητσοτάκη, κλυδωνίζεται, όπου οι «Σύμμαχοι» αποδεικνύονται κάλπικοι, όπου μπροστά μας οι Αμερικανοί, θυσίασαν τους Κούρδους της Συρίας (και όχι μόνο) ως δωράκι στον Ερντογάν, όπου η Γερμανία ασκεί ουσιαστικά φιλοτουρκική πολιτική, όπου η ευρωζώνη και η Ε.Ε. κλονίζεται και δεν είναι απίθανη η διάσπαση ή και  η διάλυσή τους, είναι άμεση ανάγκη, η οικονομική και γεωπολιτική συνεργασία μας, με την Ρωσία.

Οικοδομώντας, σχέσεις φιλίας, ανοίγει μια μεγάλη αγορά  για τα γεωργικά μας και άλλα προϊόντα, ενώ μπαίνουμε σε νέα βαθιά ύφεση,  οι Ρώσοι είναι οι μόνοι Ξένοι, πιθανοί υποψήφιοι για κάποια παραγωγική επένδυση, που θα μπορούμε να βάλουμε τους όρους μας και όχι για να ξεπουλήσουμε την χώρα. Αλλά με μια γεωπολιτική συνεργασία, και με την Ρωσία στα όπισθεν της Τουρκίας, είναι βέβαιο, ότι εξασφαλίζουμε ησυχία, στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Κανείς από το πολιτικό σύστημα ακούει; Έχουν αίσθηση ότι οδηγούν την χώρα σε 5ο μνημόνιο; Καταλαβαίνουν ότι Αμερικανοί και Ε.Ε., δεν θα κουνήσουν  το δαχτυλάκι τους, -όπως και δεν το έκαναν- για να υποστηρίξουν τα ελληνικά δίκαια. Καταλαβαίνουν ότι θα πάμε σαν τους Κούρδους; Η ελπίζουν στην διπλωματική στήριξη του Γκουαϊδό;

Τέλος, είναι εντυπωσιακή η αποσιώπηση της κίνησης Πούτιν από τα ΜΜΕ. Τα κανάλια κατασκευάζουν ειδήσεις, παραποιούν βίντεο (πρόσφατα με την παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου με μοντάζ την έδειχναν γεμάτη, ενώ ήταν άδεια) για να ενοχοποιήσουν τον πολίτη  να τα  κάνουν όλα ατομική ευθύνη, και να αθωώσουν το νεοφιλελεύθερο κράτος, αλλά για την εντυπωσιακή κίνηση φιλίας από τον Πούτιν κουβέντα και φυσικά καμία ανάλυση, ούτε καν σχόλιο. Η είδηση πέρασε στα ψιλά, δύο τριών εφημερίδων και εκεί «χωρίς σχόλια».

Ίσως, αν σηκωθεί ο Λαός, να έρθει πολλών, η  Μεγάλη Παρασκευή τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας