Ελληνικό: Πως ο Λάτσης δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα για οικόπεδο-επένδυση

2826
ελληνικό

Το 2018, με βάση δημοσιευμένα  από την εταιρεία στοιχεία, τα ίδια κεφάλαια της Lamda Develoment είναι μόλις 17.581.990 ευρώ. Με την προπαγάνδα για  την “εμβληματική” επένδυση επιτυγχάνει  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 650 εκ η οποία υλοποιείται εντός των ημερών. Και με προίκα το Ελληνικό παίρνει δάνειο και εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες για να πληρώσει και το οικόπεδο και την επένδυση.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση στέλνει μπουλντόζες υφαρπαγής για  χιλιάδες λαϊκές κατοικίες υπηρετώντας  τα συμφέροντα των τραπεζών,  οι τράπεζες σχεδιάζουν  επιθετικές εξώσεις. Παράλληλα, η  Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησαν με τη  Lamda Development τους βασικούς επιχειρηματικούς όρους κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού προς την εταιρεία ή/και θυγατρικές του ομίλου της Lamda με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού. Το συνολικό ύψος ανέρχεται έως 879 εκατ. ευρώ πλέον κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού ύψους έως 303 εκατ. ευρώ για κάλυψη ΦΠΑ δαπανών του έργου. Επίσης, οι τράπεζες θα χορηγήσουν στη Lamda  δύο εγγυητικές επιστολές ( με άγνωστους όρους), μία  345 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση στο ΤΑΙΠΕΔ  και μία  150 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι η Lamda Develoment, μετά από ένα σκανδαλώδη διαγωνισμό που αποκλείστηκαν άμεσα ή έμμεσα όλοι οι ανταγωνιστές, αγόρασε το Ελληνικό στην τιμή των 147 ευρώ το τετραγωνικό και αυτά καταβλητέα σε ορίζοντα δεκαετίας .

Εάν το δάνειο δοθεί και δεν είναι ακόμη ένα τρυκ για να πετύχει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda, που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες και η οποία έχει πληγεί τόσο από τις καθυστερήσεις όσο και από το γεγονός ότι με νόμο φορτώνονται στον Ελληνικό λαό τα έξοδα κατεδάφισης, τότε πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο εις βάρος του Ελληνικού λαού. Διότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο παίρνει χωρίς να πληρώσει σχεδόν τίποτε και την έκταση του Ελληνικού και τα χρήματα που θα επενδύσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες πληρώνουν ακόμη και τον ΦΠΑ την ίδια στιγμή που αναμένονται ανθρώπινες τραγωδίες με τις κατασχέσεις και τις εξώσεις που θα επιβάλλουν οι τράπεζες στους οφειλέτες στεγαστικών δανείων. Ταυτόχρονα ο Υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει ανενδοίαστα ότι είναι επιζήμια για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας.

 Η επένδυση του Ελληνικού είναι πράγματι εμβληματική!

Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα  με δικά μας χρήματα!

Ο εν λόγω τραπεζικός δανεισμός αφορά στα κάτωθι:

Α. τη χρηματοδότηση των εργασιών της πρώτης πενταετίας του Έργου του Ελληνικού (Φάση Α), που θα περιλαμβάνει κυρίως την ενίσχυση της παραλιακής ζώνης, την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικών χρήσεων και των σχετικών υποδομών, ύψους έως 546 εκατ. ευρώ (επιπλέον ποσού έως 231 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ) και διάρκειας έως 10 ετών.

Β. τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δύο εμπορικών κέντρων (Malls) στη Λ. Βουλιαγμένης και εντός της μαρίνας Αγ. Κοσμά, ύψους έως 237 εκατ. ευρώ και 96 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (επιπλέον ποσών έως 53 εκατ. ευρώ και 19 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ), διάρκειας έως 11 ετών.

Και μόνο η αναφορά των παραπάνω θα έπρεπε να ξεσηκώσει όλο τον εμπορικό κόσμο. Με το κτίσιμο των νέων εμπορικών εγκαταστάσεων δεν πρόκειται να βρεθούν θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, θα μακρύνει ο κατάλογος  των χρεοκοπημένων εμπορικών επιχειρήσεων.

Και είναι τόσο μίζεροι που, παρόλο με βάση τη σύμβαση πρέπει πρώτα  να ολοκληρώσουν τα μόλις 600 στρ. του πάρκου και να τα παραδώσουν σε κοινή χρήση, δεν προβλέπεται τίποτε περί αυτού.

«Σε κάθε περίπτωση, ειδικά ως προς το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής  συμφωνείται ότι η ολοκλήρωσή του αποτελεί χρονικά επενδυτική προτεραιότητα σε σχέση με την υλοποίηση του Έργου. Ως εκ τούτου ο Αγοραστής δηλώνει ότι κάθε αυτοτελές τμήμα του  που ολοκληρώνεται εντός της Πρώτης Περιόδου Χρηματοδότησης θα τίθεται στη διάθεση του κοινού.

Επιμένουμε ότι, κατά την άποψη μας δεν είναι δυνατό, έστω και αν εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση της Α’ φάσης, να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία αν δεν εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση του συνολικού έργου ή αν δεν το παραχωρήσουν σε υπεργολάβους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας