Ελλάδα: Ζητήσαμε αμερικανικά Σινούκ-Μας «έγραψαν-Έστειλαν αναγνωριστικό

748
Ζητήσαμε αμερικανικά Σινούκ

Μεγάλη κοροϊδία και εμπαιγμός από τις ΗΠΑ. Ενώ η Ελλάδα ζήτησε από την Ουάσιγκτον ελικόπτερα Σινούκ για κατάσβεση πυρκαγιών, μας έστειλαν τελικά ένα αναγνωριστικό P-8, προβάλλοντας γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Έτσι, με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο, φανταζόμεθα ότι θα μας βοηθήσουν και σε περίπτωση επίθεσης εξ ανατολών. Άλλωστε, το έργο το έχουμε ξαναδεί. Η Κυπριακή τραγωδία με την Τουρκική εισβολή είναι ακόμα νωπή.

Ιδού ο λόγος που ζήτησε εσπευσμένα βοήθεια για την Ελλάδα ο Μενέντεζ-Eνόχληση Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Γερουσιαστή!

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκκληση που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ με επιστολή στο υπουργείο Αμυνας ώστε να δοθεί επιπλέον βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε σχετικά:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στο πλευρό της Ελλάδας και των άλλων συμμάχων μας στην περιοχή που πλήττονται από τις πυρκαγιές και εκτιμούμε τις προσπάθειες του γερουσιαστή Μενέντεζ, παλιού φίλου της Ελλάδας, να βοηθήσει να εστιάσει τη συνεχή προσοχή στη φυσική καταστροφή εκεί. 

Η ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης αναγνώρισε και εξέφρασε δημόσια την ανταπόκριση των ΗΠΑ στις προσπάθειες πυρόσβεσης τους. Μέχρι στιγμής, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, η αμερικανική διυπηρεσιακή απάντηση περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός αεροσκάφους P-8 από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ για την υποστήριξη της εναέριας αναγνώρισης και την ανάπτυξη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης-ο οποίος είναι ο κορυφαίος αμερικανικός οργανισμός για τη αντιμετώπιση διεθνών καταστροφών – μιας ομάδας τεχνικών συμβούλων πυρόσβεσης των Δασικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η αμερικανική πρεσβεία παραμένει σε στενή επικοινωνία με την κυβέρνηση της Ελλάδας σχετικά με τις ανάγκες της κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, οι οποίες εξελίσσονται ραγδαία. Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στην Ελλάδα, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, με έγκαιρη υποστήριξη που επιδιώκει να σώσει ζωές».

Η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Ουάσιγκτον την διάθεση 2-3 Σινούκ (CH-47) που σταθμεύουν στην Ιταλία, αλλά το αίτημα αυτό έχει καθυστερήσει μέχρι σήμερα να εκτελεστεί λόγω γραφειοκρατικών επιπλοκών. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην απάντηση του προς το real.gr, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφήνει να διαφαίνεται εμμέσως η «ενόχληση» της αμερικανικής διπλωματίας για την πρωτοβουλία Μενέντεζ να ζητήσει επιτακτικά με επιστολή του προς το υπουργείο Αμυνας περισσότερη βοήθεια για την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας