Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κατακλύζουν τη Βαρκελώνη (εικόνες)

1736
εκατοντάδες

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βαρκελώνη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε ένα ανεξάρτητο καταλανικό έθνος αλλά και να δηλώσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν σε ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα που έχει απαγορευτεί από την ισπανική κυβέρνηση.
Η μέρα «Diada», δηλαδή η 11η Σεπτεμβρίου, είναι ημέρα που τιμάται η πτώση της Βαρκελώνης στην Ισπανία το 1714, και συχνά χρησιμοποιείται από τους ακτιβιστές για να εκφράσουν τις απαιτήσεις τους για ένα ανεξάρτητο κράτος.
Η εχθρότητα μεταξύ της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό καθώς το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη ανέστειλε το δημοψήφισμα της καταλανικής κυβέρνησης που είχε προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, μετά από νομικό αίτημα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
Η κυβέρνηση λέει ότι το δημοψήφισμα παραβιάζει το σύνταγμα, το οποίο δηλώνει ότι η Ισπανία είναι αδιαίρετη.
Ο ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουϊγκδημόν, προέτρεψε τους «ανεξάρτητους» πολίτες να βγουν στους δρόμους τη Δευτέρα σε μια μαζική έκθεση υποστήριξης του δημοψηφίσματος.
Οι εικόνες από το συγκεντρωμένο πλήθος που διαδηλώσει στους δρόμους της Βαρκελώνης είναι συγκλονιστικές.ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας