Εισαγγελία: Απαράδεκτη εντολή προκ/κής εξέτασης κατά Φιλιππάκη κ.ά. χρηστών των social media

3475
εισαγγελία

Απαράδεκτη εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν τελεστεί σχετικά με τις αναρτήσεις κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Αφορμή η καταγγελία που απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Δικαιοσύνης με πληθώρα σχολίων στα social media, μεταξύ των οποίων και την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, στο Facebook.
Ο κ. Φιλιππάκης έκλεινε το σχόλιό του λέγοντας «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου εάν έσκαγε και μία βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την καταγγελία στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία.
Πάντως μέχρι τώρα δεν τίθεται θέμα αυτόφωρης διαδικασίας για τον Γιώργο Φιλιππάκη, παρότι ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω Facebook τα ξημερώματα της Κυριακής ότι συνελήφθη. Αργότερα, ο δικηγόρος του απέδωσε αυτή την ανάρτηση, η οποία ανέφερε «Μόλις με συνέλαβαν» σε άγνωστο που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία.
«Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει», δήλωσε ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκης, Γιάγκος Λαμπίρης.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε για την υπόθεση Γ. Φιλιππάκη

Το Τμήμα Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση για την υπόθεση της ποινικής δίωξης εναντίον του δημοσιογράφου Γ. Φιλιππάκη:
Να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίησης της ελευθερίας της έκφρασης στο Διαδίκτυο
Σαφή και απαράδεκτη ποινικοποίηση της ελευθερίας της έκφρασης συνιστά η κίνηση των διαδικασιών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ανθρώπων, όπως ο Γ. Φιλιππάκης, για την άποψη που εξέφρασαν σχετικά με την βομβιστική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου.
Η έκφραση γνώμης και συναισθημάτων δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικών παρεμβάσεων, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την ποινική καταστολή ανθρώπων που συνεχίζουν να θυμούνται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, ανεξάρτητα από την επίθεση που δέχτηκε, παραμένει ο τραπεζίτης και ο πρώην πρωθυπουργός που έπαιζε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιβολή των μνημονίων και στην τραγική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΛΑ.Ε

28/05/2017

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας