ΕΕ: Θα συμπεριλάβει και τη πυρηνική ενέργεια στις πράσινες επενδύσεις!

688
ΕΕ: Θα συμπεριλάβει φυσικό αέριο

Η ΕΕ δεν λέει όμως τίποτα για τα πυρηνικά απόβλητα αλλά και τα θέματα ασφαλείας των κοινωνιών!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να συμπεριλάβει το φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια ως βιώσιμες επενδύσεις πράσινης ενέργειας στον προτεινόμενο κατάλογο που θα παρουσιαστεί στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, μετέδωσε το Bloomberg.

Το φυσικό αέριο δεν είναι μια “ιδανική” πηγή ενέργειας, αλλά είναι καλύτερη από τον άνθρακα, δήλωσε ο Τιερί Μπρετόν σε συνέντευξή του στην Die Welt.

“Η ατομική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους”, δήλωσε ο Μπρετόν. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς στην Κομισιόν κινούμαστε στην παρουσίαση μιας ταξινόμησης που θα περιλαμβάνει την πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο”.

Σε σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα, οι ηγέτες της ΕΕ εμφανίστηκαν διχασμένοι ως προς τη συμπερίληψη του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στον κατάλογο, την που οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Αυτή την εβδομάδα, ο Μπρετόν κατηγόρησε επίσης την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο ότι ασκεί πιέσεις για λογαριασμό τεχνολογικών κολοσσών, η οποία επέκρινε τους νέους τεχνολογικούς κανόνες της ΕΕ, τονίζοντας ότι επηρεάζουν δυσανάλογα τις αμερικανικές εταιρείες.

“Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε εναντίον κανενός”, δήλωσε ο Μπρετόν στους Financial Times. “Το κάνουμε για τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας και τις εταιρείες μας. Αυτό είναι το καθήκον μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας