Δ. Στρατούλης, Σ. Λεουτσάκος στη ΓΑΔΑ ως μάρτυρες υπεράσπισης του Α. Μαυρομμάτη

1756
στρατούλης

Οι κατηγορίες κατά του Α. Μαυρομμάτη είναι παντελώς αβάσιμες, αστήριχτες και στημένες. Η δίωξη είναι πολιτική

Δ. Στρατούλης, Σ. Λεουτσάκος στη ΓΑΔΑ ως μάρτυρες υπεράσπισης του Α. Μαυρομμάτη

Οι Λεουτσάκος Στάθης και Στρατούλης Δημήτρης, στελέχη της ΛΑΕ, που κλήθηκαν σήμερα στο «τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφαλείας να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Αντώνη Μαυρομμάτη, που κατηγορείται για τη συμμετοχή του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έκαναν την εξής κοινή δήλωση.

Κοινή Δήλωση

«Οι κατηγορίες κατά του Αντώνη Μαυρομμάτη είναι παντελώς αβάσιμες, αστήριχτες, προσχηματικές και μεθοδευμένες. Ως αυτόπτες μάρτυρες θεωρούμε, ότι δεν έχει τελέσει κανένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά άσκησε το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα της χώρας μας δημοκρατικό δικαίωμά του να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η συγκεκριμένη μάλιστα κινητοποίηση, στην οποία αναφέρεται η δικογραφία, αντιμετωπίστηκε με απρόκλητη αστυνομική καταστολή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη διαμετακομιδή διαδηλωτών σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα στις 23/5/2018, που αναφέρεται η παρούσα δικογραφία, δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν και χτύπησαν ανηλεώς με τις ασπίδες και με τα κλομπ τους διαδηλωτές της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, επί της Καποδιστρίου 18, όπου αυτοί είχαν συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθούν, γιατί σε συμβολαιογραφείο που στεγάζεται σε αυτή τη διεύθυνση είχε προγραμματιστεί να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από Τράπεζες λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

Από την αστυνομική επίθεση με κλομπς ακόμα και κλωτσιές, τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές, ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος του κόμματος των «Πειρατών» και μέλος του κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, τον οποίο και παρέλαβε με σπασμένα πλευρά ασθενοφόρο και τραύμα στο πόδι, και ο Αντώνης Μαυρομμάτης, μέλος της ΛΑ.Ε, τον οποίο αφορά αυτή η δικογραφία, χτυπημένος στο γόνατο.

Ο Αντώνης Μαυρομμάτης καλείται ουσιαστικά να απολογηθεί για την πολιτική και κοινωνική του δράση. Επομένως η δίωξή του είναι πολιτική και γίνεται από Υπηρεσία της Κρατικής Ασφαλείας, με εντολή της κυβέρνησης, όπως έγινε και με τον Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους αγωνιστές, για εκφοβισμό του ίδιου και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΛΑΕ, που συμμετέχει ενεργά σε αυτό το κίνημα, και της οποίας είναι μέλος.

Στον Αντώνη Μαυρομμάτη, αντί να ασκούνται διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας, θα έπρεπε να του απονεμηθεί δημόσιος έπαινος, γιατί χωρίς καμία προσωπική ιδιοτέλεια και ιδιαίτερο προσωπικό συμφέρον συμμετέχει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και αγωνίζεται για να σώσει από την αρπακτική βουλιμία των τραπεζών, του κράτους και κερδοσκοπικών funds πρώτες κατοικίες και μικρές περιουσίες υπερχρεωμένων, λόγω φτωχοποίησης τους από τα μνημόνια της λιτότητας, λαϊκών νοικοκυριών.

Υπογραμμίζουμε για άλλη μία φορά ότι δεν αναγνωρίζουμε τη λειτουργία και το ρόλο του εμφυλιακού τύπου «τμήματος προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφαλείας και ζητάμε την άμεση κατάργηση του.

Η εμπλοκή αυτού του τμήματος της κρατικής Ασφάλειας στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και οι αντισυνταγματικές πρακτικές του (παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπήσεις διαδηλώσεων κλπ), είναι μια επικίνδυνη στροφή για τη δημοκρατία, βάζοντας ευθέως σε αμφισβήτηση, κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα και ελευθερίες.

Δεν φοβόμαστε δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

Αθήνα 18/12/2018

Στρατούλης Δημήτρης, μέλος ΠΓ ΛΑΕ, πρώην Υπουργός»

Λεουτσάκος Στάθης, συντονιστής ΠΓ ΛΑΕ, πρώην βουλευτής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας