Δυτική Όχθη: Οχτώ χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν την αλληλογραφία τους!

992
όχθη

Περισσότεροι από 10 τόνοι γραμμάτων και δεμάτων, τα οποία το Ισραήλ καθυστερούσε για περισσότερο από οχτώ χρόνια, αναμένουν οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη.

Έπειτα από οχτώ χρόνια μπλόκου, οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν να περάσουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη γράμματα και δέματα από τη γειτονική Ιορδανία.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι 10,5 τόνοι γραμμάτων και δεμάτων παρέμεναν στην Ιορδανία από το 2010 επειδή το Ισραήλ δεν επέτρεπε την απευθείας παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, στη Δυτική Όχθη.

Σημειώνεται πως ό,τι περνάει ταχυδρομικώς από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, ελέγχεται πρώτα από τις ισραηλινές αρχές, οι οποίες αναφέρουν ότι επίκειται η εφαρμογή μιας συμφωνίας του 2016 η οποία θα επιτρέψει την απευθείας ταχυδρομική σύνδεση της Δυτικής Όχθης με το εξωτερικό.

«Σχηματίστηκε μια ομάδα για να παραδώσει (την αλληλογραφία) στον κόσμο το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Χουσέιν Σαουάφτα, ο γενικός διευθυντής της Παλαιστινιακής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.

Ένας ταχυδρομικός, ο Ραμαντάν Γαζάουι, σημείωσε πάντως ότι ορισμένα από τα δέματα και τα γράμματα έχουν καταστραφεί, τα κουτιά άνοιξαν και το περιεχόμενό τους χύθηκε έξω, ενώ σε άλλα οι διευθύνσεις δεν διαβάζονται πια. «Υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά. Μπορεί να ήταν ενός έτους όταν τους έστειλαν αυτά τα δώρα. Και τώρα είναι οκτώ», είπε χαρακτηριστικά ο Γαζάουι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας