Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Εργασίας για απολύσεις στην πρόνοια «Κυρία Φωτίου, τα γεμιστά θέλουν υλικά»

1016
ποεδην

Πανελλαδική στάση εργασίας (11.00 – 15.00) για όλους τους εργαζόμενους της Πρόνοιας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, 12/7 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας ύψωσαν πανό και τοποθέτησαν στην είσοδο του υπουργείου ένα ταψί με γεμιστά. «Κυρία Φωτίου. Τα γεμιστά θέλουν υλικά να παρασκευαστούν. Οι Προνοιακές Μονάδες για να περιθάλπουν ανήμπορους συμπολίτες μας θέλουν προσωπικό, επαρκή στελέχωση», ανάφεραν χαρακτηριστικά.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων πως 150 Επικουρικοί εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες βρίσκονται στη πόρτα της εξόδου, αφού απολύονται, παρότι δεν έληξαν ακόμη οι συμβάσεις τους. Παράλληλα κάνει λόγο για τραγική υποστελέχωση στις Μονάδες Πρόνοιας.

«Το Επικουρικό Προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων βρίσκεται στον αέρα. Υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας στο Δημόσιο με συνεχείς ανανεωνόμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους.

Σε πολλές Προνοιακές Μονάδες δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία των Επικουρικών και σε άλλες Μονάδες οι Διοικήσεις παίρνουν αποφάσεις και λήγουν αυθαίρετα τις Συμβάσεις τους. ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ!!!».

Τέλος σημειώνει: «Οι Υπουργοί Υγείας προχώρησαν σε νομοθετική ρύθμιση η οποία ούτε μετατρέπει τις Συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου, ούτε προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση (κλειστή προκήρυξη) στον επικείμενο διαγωνισμό. Οδηγεί σχεδόν όλους σε απόλυση γι’ αυτό εκφράσαμε τις έντονες διαφωνίες μας. Η Αν. Υπουργός Εργασίας κα Φωτίου τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν την απασχόλησε το ζήτημα.
Η ΟΜΗΡΙΑ είναι επιστήμη για την κυβέρνηση. Πάνω από τους περιθαλπόμενους και την καταστροφή των οικογενειών των Επικουρικών, βάζουν τα ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.

Οι Προνοιακές Μονάδες στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετούν 2.600 Προνοιακοί Υπάλληλοι σε 8.000 οργανικές θέσεις. Σήμερα εμφανίζονται 5.000 οργανικές θέσεις λόγω καταργήσεων, συγχωνεύσεων Μονάδων και μη έκδοσης των οργανισμών τους. Στα 8 χρόνια των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 2.600 και την τριετία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά 1.500 υπαλλήλους. Οι Προνοιακές Μονάδες εργάζονται με το 45% του αναγκαίου προσωπικού.

Παρότι η ζήτηση για περίθαλψη στις Προνοιακές Μονάδες αυξάνεται η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να καταργεί, να συγχωνεύει Μονάδες. Με μετακινήσεις προσωπικού από Μονάδα σε Μονάδα προσπαθεί να μπαλώσει την τραγική υποστελέχωση.
Αντί να προσλαμβάνουν, απολύουν. 150 Επικουρικοί Προνοιακοί Υπάλληλοι είναι απλήρωτοι και στη πόρτα της εξόδου από τις Προνοιακές Μονάδες πριν τη λήξη της Σύμβασης.
Φτάνει η κοροϊδία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας