Δεν θα φορολογούνται τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα

610
Δεν θα φορολογούνται τα πτητικά

Την απαλλαγή από τον φόρο για τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή παραλαβής των πρώτων 6 Rafale.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέφερε ότι δεν νοείται ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς την ενίσχυση του προσωπικού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι στο εξής δεν θα φορολογούνται τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα, «ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι εκτός από τους πιλότους, τα ΟΥΚ και τους ναρκαλιευτές, η ρύθμιση για απαλλαγή της φορολογίας θα αφορά όχι μόνο στο Λιμενικό, την Πυροσβεστική και την ΕΛΑΣ, αλλά και στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που προσφέρει υπηρεσίες υγείας με πτητικά μέσα.

Αναφερόμενος στην ένταξη των Rafale στην Πολεμική Αεροπορία, ο κ. Μητσοτάκης την χαρακτήρισε γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής, καθώς αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος.

Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί στις φρεγάτες Belharra που θα συνεργάζονται αρμονικά με τα Rafale.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι εντός του 2022 θα έρθουν 7 ελικόπτερα Romeo ανθυποβρυχιακού πολέμου, ενώ θα αποκτηθούν τορπίλες βαρέως τύπου για τα υποβρύχια τύπου 214, καθώς και πυρομαχικά για τα άρματα μάχης.

Ανακοίνωσε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα εγκαινιαστεί το Διεθνές Κέντρο Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας