Δίωξη Γκουαϊδό: Φωτογραφίες του με Κολομβιανούς παραστρατιωτικούς εμπόρους ναρκωτικών

910
γκουαϊδό

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τον πραξικοπηματία αυτονακηρυχθέντα “πρόεδρο” Χουάν Γκουαϊδό, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του παρέα με στελέχη κολομβιανής παραστρατιωτικής συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες ο Γκουαϊδό ποζάρει χαμογελαστός με δύο μέλη της συμμορίας Los Rastrojos (Οι Αγκύλες), τον “Ελ Μενόρ” και τον “Ελ Μπράδερ”, που σήμερα βρίσκονται στη φυλακή για ανθρωποκτονία, εμπόριο ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε μία μάλιστα φωτογραφία τους χαιρετάει στρατιωτικά, χειρονομία που, παρά τους ισχυρισμούς του, αποτελεί απόδειξη ότι γνώριζε την ιδιότητά τους ως στελεχών ακροδεξιάς εγκληματικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Reuters, ο Γκουαϊδό ισχυρίστηκε σε σημερινή του δήλωση ότι οι δύο άνδρες ζήτησαν να τραβήξουν μια φωτογραφία μαζί του όταν πέρασε κρυφά στην Κολομβία από τη Βενεζουέλα τον Φεβρουάριο, μέσω άτυπης συνοριακής διαδρομής, αφού πρώτα δικαστήριο της Βενεζουέλας του είχε απαγορεύσει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Επίσης, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα αρνείται πως γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί οι άνδρες. «Δεν ζητήσαμε το ποινικό τους μητρώο πριν τραβήξουμε φωτογραφία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Καράκας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Νέστορ Ρεβέρολ δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι δύο άνδρες ήταν ηγέτες μιας «κολομβιανής παραστρατιωτικής οργάνωσης» που ονομάζεται Rastrojos. 

Οι αστυνομικές πηγές της Κολομβίας επιβεβαίωσαν ότι ήταν μέλη του Rastrojos, μιας εγκληματικής ομάδας αποτελούμενης από παραστρατιωτικούς που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με τη διακίνηση ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, κατά μήκος των συνόρων της Βενεζουέλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας