Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών: Παρουσίασε στοιχεία απίθανης αισχροκέρδειας στα PCR

765
Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Οι δηλώσεις του Σ. Δανιηλίδη στην εκπομπή του Ν. Μπογιόπουλου (Real fm)

Τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος Συκεών,

– δεδομένου ότι και ο ίδιος ελέγχεται ως προς τις ευθύνες του για την διαχείριση της πανδημίας στα όρια του δήμου του όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαική Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών, 

– με δεδομένο επίσης ότι αποτελεί κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας που ουδέποτε παρεξέκλινε από τα καπιταλιστικά ιδεώδη της “ελεύθερης αγοράς”,

πολλαπλασιάζουν τα ερωτήματα για την διαχείριση της υπόθεσης σε κεντρικό, κρατικό και κυβερνητικό επίπεδο.

Πολλά ερωτήματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με τις τιμές και το πλαφόν στα μοριακά τεστ δημιουργούν οι δηλώσεις του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, του Σίμου Δανιηλίδη, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου στον Real fm (11/1/2022).

Εξηγούμαστε: Το μοριακό τεστ (PCR) για τον κορωνοϊό, μέχρι πρόσφατα, κόστιζε έως και 60 ευρώ, ενώ στις αρχές τις πανδημίας πληρωνόταν από τους πολίτες στα 100 ή ακόμα και στα 150 ευρώ. Ποσά προφανώς υπέρογκα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε περήφανος ο υπουργός Αναπτύξεως της κυβερνήσεως, Άδωνις Γεωργιάδης, διότι «κατάφερε» το πλαφόν για το μοριακό τεστ να φτάσει στα 47 ευρώ. Καμάρωνε, δηλαδή, με λίγα λόγια επειδή μια τετραμελής οικογένεια θα δίνει κάτι λιγότερο από 200 ευρώ για να κάνει κάθε μέλος της 1 μοριακό τεστ το μήνα.

Ας συγκρατήσουμε τον αριθμό: 47 ευρώ.

Πώς θα σας φαινόταν εάν μαθαίνατε ότι για μοριακά τεστ της ίδιας αξιοπιστίας το κόστος (και στο πλαίσιο της ίδιας καπιταλιστικής διαχείρισης στην οποία εντάσσεται φυσικά και η διοίκηση του Δήμου Συκεών – Νεάπολης) θα ήταν 27 ευρώ; Εάν, τώρα, προσθέσουμε και την εκδοχή ότι αυτά τα 27 ευρώ θα μπορούσε να τα πληρώνει το κράτος, ώστε να μπορεί ο λαός να κάνει δωρεάν τα μοριακά τεστ, τότε μάλλον είναι έτοιμη η απάντηση των Γεωργιάδη – Πλεύρη: “Μα δεν έπουμε κομμουνισμό, κύριοι”…

Ο δήμαρχος Νέαπολης – Συκεών, όπως περιέγραφε στη συνέντευξη, βρήκε μέσω διενέργειας διαγωνισμών και δημοπρασιών τιμή για τα μοριακά τεστ στα 27 ευρώ. Οπως είπε παρέχει στους εργαζόμενους του δήμου και στους στους πολίτες τους ενταγμένους στα προγράμματα των κοινωνικών του υπηρεσιών δωρεάν μοριακό τεστ, το κόστος του οποίου καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Ανέφερε, επίσης, ότι διενεργείται δημοπρασία για να κατέβει το κόστος στα 25 ευρώ και να διατίθεται σε όλους τους δημότες, αν δεν υπάρξουν μια σειρά νομοθετικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που διέπουν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οπως, επίσης, ανέφερε ο δήμαρχος, καταγγέλλοντας απίθανη αισχροκέρδεια από την αρχή της πανδημίας, με τις πλάτες προφανώς του κράτους, υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης του εξοπλισμού και των μηχανημάτων διενέργειας των τεστ με 40.000, αλλά και η εισαγωγή των σκευασμάτων διενέργειας των PCR με κόστος μόλις 7 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην ερώτηση εάν κάτι τέτοιο που όπως ισχυρίζεται εφαρμόζεται στον δήμο του θα μπορούσε να έχει εφαρμογή στο σύνολο της επικράτειας, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών απάντησε: Ίσα- ίσα, επειδή μιλάμε για μεγαλύτερο αριθμό τεστ οι τιμές θα ήταν ακόμα πιο χαμηλές.

Τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος Συκεών, ο οποίος και ο ίδιος ελέγχεται για την διαχείριση της πανδημίας στα όρια του δήμου του όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαική Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών, και φυσικά ως κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας ουδέποτε παρεξέκλινε από τα καπιταλιστικά ιδεώδη της “ελεύθερης αγοράς”, πολλαπλασιάζουν τα ερωτήματα για την διαχείριση της υπόθεσης σε κεντρικό, κρατικό και κυβερνητικό επίπεδο.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:
Πηγή: Ημεροδρόμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας