Δήλωση-Παραίτηση-Αποχώρηση από ΔΗΚΚΙ

2712
παραίτηση

 

Mετά τα δυσμενή αποτελέσματα των ευρωεκλογών για την Λαϊκή Ενότητα και τις αποσυσπειρωτικές τάσεις που ακολούθησαν στους κόλπους της, εξαιτίας της αλλαγής πολιτικού πλαισίου και τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Γραμματέα του Πολιτικού της Συμβουλίου, από μια ευκαιριακή πλειοψηφία η οποία προέκυψε, στην πρόσφατη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ επέλεξε την έξοδο απ΄ την ΛΑΕ και την συμπόρευσή της σε μια συμμαχία με το ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ, πιστεύοντας ότι με αυτόν τρόπο θα εξυπηρετήσει την πάγια έκκληση του ΔHΚΚI για ενότητα των Πατριωτικών Δημοκρατικών Αριστερών Αντιμνημονιακών Δυνάμεων.

Κατά την γνώμη μας αυτό ουδόλως εξυπηρετείται. Απεναντίας η όποια εκλογική κατάρρευση-αποτυχία αυτού του εγχειρήματος θα έχει ευρύτερες συνέπειες για τον χώρο.

Δεν επετεύχθη ο στόχος για σύγκλιση και συμπόρευση του συνόλου ή έστω σημαντικού μέρους του μεγάλου Αντιμνημονιακού Μετώπου,  που θα ήταν το μόνο ικανό να εμποδίσει ή και να ανατρέψει την επέλαση των μνημονιακών ξενόδουλων μνηστήρων της εξουσίας.

Οι υπόλοιπες επιλογές είναι η συνέχιση του κατακερματισμού της λογικής των πολιτικών μικρομάγαζων που στο τέλος έχει σαν αποτέλεσμα την απογοήτευση του αντιμνημονιακού κόσμου ότι τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Για τις Εθνικές Εκλογές η πρόταση μας ήταν η ανασυγκρότηση δυνάμεων και η μη κάθοδος σ΄αυτές απ΄ την στιγμή που φάνηκε ότι η επίτευξη του στόχου δεν είναι δυνατή.

Για τους παραπάνω λόγους παραιτούμαστε από τα καθοδηγητικά όργανα του ΔΗΚΚΙ και από μέλη.

Παραμένουμε πιστοί στην υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Απελευθέρωσης της χώρας απ΄ την ξένη Κατοχή, την ανατροπή των μνημονιακών υποχρεώσεων

που επιβάλλουν οι ξένοι δυνάστες-δανειστές, υπερασπιζόμενοι την εδαφική μας ακεραιότητα έναντι των ξένων συμφερόντων και πιστεύουμε στην Αλληλεγγύη και Ειρηνική συνύπαρξη των Λαών.

Φλαμιάτος Διονύσης, μέλος Διοικ. Επιτροπής ΔΗΚΚΙ – Γραμματέας Πολιτικού Συμβουλίου

Αγραφιώτου Δήμητρα, μέλος Π.Σ.

Δανόπουλος Περικλής, μέλος Π.Σ.

Καλαϊτζής Νίκος, μέλος Π.Σ.

Κάρδαρης Νίκος, μέλος Π.Σ. Γραμματέας Νεολαίας ΔΗΚΚΙ

Κατσάρη Κατερίνα, μέλος Π.Σ.

Σπαθόπουλος Γιώργος, μέλος Π.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας