Γρίπη: Στους 60 οι νεκροί–Μειώνεται η δραστηριότητά της

955
γρίπη

Στο απόγειο της έφτασε η γρίπη τις περασμένες εβδομάδες, μεγαλώνοντας έτσι τον κατάλογο των θυμάτων και των κρουσμάτων, αν και η δραστηριότητάς φαίνεται να εμφανίζει πτωτική τάση από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία καταγραφή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την περασμένη εβδομάδα (10 – 16 Φεβρουαρίου) επτά ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 26 εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από επιπλοκές του ιού.

Συνολικά, 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αυτόν τον χειμώνα και ακόμη 195 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Δείτε τον σχετικό πίνακα

Σε ότι αφορά τους θανάτους, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι πρόκειται για 33 άνδρες και 27 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη και διάμεση ηλικία 75 έτη.

Από τα 56 (93,3%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 4 (6,7%) ιός γρίπης τύπου Β.

Τα 57 (95%) από τα 60 προαναφερθέντα κρούσματα που κατέληξαν σε θανάτους ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Για άλλη μία φορά απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς, καθώς από τους 60 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μόνο 23 είχαν κάνει το εμβόλιο για τη γρίπη (δηλαδή το 40,4%).

Πτωτική η τάση της γρίπης

Αν και η διασπορά της γρίπης θα συνεχιστεί και μέχρι τα τέλη Μαρτίου – εκτός απροόπτου – φαίνεται ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ αυτήν την εβδομάδα εξακολουθεί η δραστηριότητα της γρίπης να χαρακτηρίζεται «υψηλή» (από το «πολύ υψηλή» της προηγούμενης εβδομάδας), ενώ η τάση της διασποράς της είναι πτωτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας