Γιώργος Λέντζας: Οι 30άρηδες είμαστε μια κατεστραμμένη γενιά, στερηθήκαμε το όνειρο

1538
Οι 30άρηδες είμαστε μια κατεστραμμένη γενιά,

Εξομολογητική διάθεση είχαν ο Γιώργος Λέντζας και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, τη Δευτέρα (04/01), στην εκπομπή «Σημείο συνάντησης», αφού συνομίλησαν για τη σημερινή γενιά των 30άρηδων και για στιγμές από την οικογένειά τους.

Η «θυσία» του αδελφού του για την ευκαιρία που είχε ο Λέντζας

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Λέντζας ανέφερε πως ένας από τους δύο αδελφούς του «θυσιάστηκε» για να μην χάσει εκείνος την ευκαιρία που είχε με το «World Party».

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής είπε:

«Τότε ήμασταν στην τελευταία χρονιά του “World Party”, ο αδελφός μου ο μεγάλος έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ιταλία και ο μεσαίος δούλευε στην Ιρλανδία. Κανείς δεν ήταν στην Ελλάδα, ξαφνικά αρρωσταίνει η μητέρα μου, στον μεγάλο μου αδελφό δεν το είπαμε ποτέ γιατί θα παρατούσε τις σπουδές και θα γυρνούσε και συζητούσαμε μήπως αφήσω εγώ τα γυρίσματα. Τότε, μου είχε πει να περιμένω γιατί και εκείνος είχε κάποιες συνεντεύξεις. Είμαι σίγουρος, αν και δεν μου το έχει παραδεχτεί ποτέ, ότι σαμποτάρισε τον εαυτό του στις συνεντεύξεις του για να είναι αυτό το κίνητρο να φύγει από την Ιρλανδία και να είναι εκείνος στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι εγώ -κατά μια έννοια- η ευκαιρία που είχα ήταν ανώτερη από τη δική του».

Το όνειρο που στερούνται οι σημερινοί 30άρηδες σύμφωνα με τον Λέντζα

Σε άλλο σημείο της εκπομπής, ο Λέντζας και ο Ρήγος αναφέρθηκαν στους νέους, με τον σκηνοθέτη να γυρίζει τον χρόνο πίσω και να θυμάται στιγμές από τη δεκαετία του ’80, όπως η μόδα και η μουσική.

Έτσι, ο Λέντζας είπε πως πέρασε στο πανεπιστήμιο το 2008, όταν τεχνικά άρχισε η οικονομική κρίση ανεξάρτητα από το αν τη βιώνουμε από το 2010, και πρόσθεσε πως -επί της ουσίας- δεν έχει εικόνες ευμάρειας.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε:

«Είμαι ένας 30άρης εργοστασιακά ρυθμισμένος να ξέρει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και μάλλον ποτέ δεν θα έχεις, οπότε μέσα σε όλη αυτή την αηδία που έχουμε ζήσει ως γενιά, νομίζω ότι οι 30άρηδες είμαστε μια κατεστραμμένη γενιά. Είμαστε η ακριβώς επόμενη γενιά από εκείνη της ευμάρειας. Εμείς ως γενιά αποστερηθήκαμε λίγο το όνειρο».

Από την πλευρά του, ο Ρήγος επεσήμανε τη σημασία και την αξία της δουλειάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας