Για διορισμό ψευδοπρέσβη της “Βενεζουέλας” στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Γκουαϊδό

1420

Την απόφαση τοποθέτησης στην Ελλάδα και το Ισραήλ ενός «πρέσβη» ανακοίνωσε από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος επιχείρησε χωρίς επιτυχία να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

“Προχωράμε στην τοποθέτηση διευθύνοντα συμβούλου στην CITGO (Θυγατρική στις ΗΠΑ της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας), στη σύσταση επιτροπής για τη μελέτη και προστασία της περιουσίας της Βενεζουέλας και την τοποθέτηση πρεσβευτών στην Ελλάδα και το Ισραήλ” ανέφερε στο μήνυμά του ο Βενεζουελάνος πολιτικός που ανέλαβε την επιχείρηση απομάκρυνσης του Νικολάς Μαδούρο για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα με επίσημη ανακοίνωση, ενώ ερωτηματικά προκαλεί και η ολοκληρωτική σιγή που επικρατεί στα συνήθως λαλίστατα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Είναι ενήμερη η Αθήνα για την παράνομη, βάσει του διεθνούς δικαίου, απόφαση του Γκουαϊδό; Πως θα αντιμετωπίσει τα μέλη της επίσημης διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Ελλάδα;

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση της ψευδο-κυβέρνησης του Γκουαϊδό, σε μια εποχή που έχουν σταματήσει να ασχολούνται μαζί του ακόμη και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Να σημειωθεί ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Γκουαϊδό, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει δεχθεί την αποστολή αντιπροσώπων του Γκουαϊδό, γεγονός που θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο και θα αποτελούσε εμπλοκή σε εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας.

Αντίθετα τις ημέρες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρούσε στην αναγνώριση της ψευδο-κυβέρνησης Γκουαϊδό, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επανέφερε τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας στο επίπεδο πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει στηρίξει τα περισσότερα αυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις που ανέπτυξε με την κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία.

* To βράδυ της Τετάρτης ο Γκουαϊδό διέγραψε από τον λογαριασμό του στο tweeter το επίμαχο μήνυμα, το οποίο όμως παρέμενε στο facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας