Γιάννενα: Μεγαλειώδης κινητοποίηση κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων

2602
γιάννενα

Με μια μεγαλειώδη σε μαζικότητα και μαχητικότητα διαδήλωση απάντησε σήμερα ο λαός των Ιωαννίνων με τη συμμετοχή διαδηλωτών και από άλλες πόλεις και περιοχές της δυτικής Ελλάδας, στα σχέδια εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.  

Οι διαδηλωτές που στις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, απαίτησαν τη ματαίωση των σχεδίων αυτών που η υλοποίησή τους θα προκαλέσει ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, πολυπληθές μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, με παρούσες τις υποψήφιες για το Ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής» Μάνια Μπαρσέφσκι και Κωνσταντίνα Σωτηριάδη, καθώς και της περιφερειακής παράταξης Ανυπότακτη Ήπειρος.

Συμμετείχαν, επίσης, η Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα, ο Συντονισμός συλλογικοτήτων Ιωαννίνων, η Πρωτοβουλία Άρτας, η Πρωτοβουλία Πρέβεζας, η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς – Ιθάκης, η Fossil Free Corfu, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας, η κίνηση SOS ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ, η Πρωτοβουλία Αθήνας κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας