Γερμανός υπ.Οικονομικών – Π.Αλτμάιερ: «Συγχαρητήρια στους Ρώσους επιστήμονες για το Sputnik-V»

60
Συγχαρητήρια στους Ρώσους επιστήμονες για το Sputnik-V

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Αλτμάιερ στο πλαίσιο toyσυνεδρίου στο ρωσογερμανικό εμπορικό επιμελητήριο, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «θέλουμε πραγματικά να συγχαρούμε τους Ρώσους επιστήμονες που σχεδίασαν, ανέπτυξαν και παρήγαγαν το εμβόλιο, το οποίο πραγματικά ήταν μια έκπληξη για τη διεθνή κοινότητα».

Συμπληρώνοντας πως «το Sputnik V έχει πρωτοπορήσει ανάμεσα στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε για συνεργασία».

Αν και οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας βάλλονται από διάφορα πολιτικά ζητήματα αυτή τη στιγμή, η Γερμανία θα συνεχίσει να διατηρεί διάλογο με τη Ρωσία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός.

«Πολιτικά, είναι μια δύσκολη περίοδος για τις σχέσεις μας […] Παρ’ όλα αυτά, η Γερμανία και η Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων εξακολουθούν να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την οικονομική ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διατηρούμε τον διάλογο στον τομέα των όπλων, το Ιράν, το Ιράκ, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία» πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Παράλληλα, ο κ. Αλτμάιερ ξεκαθάρισε ότι η στάση της Γερμανίας σχετικά με τον αγωγό Nord Stream 2 παραμένει αμετάβλητη με στόχο την ολοκλήρωση του έργου.

«Όσον αφορά τη θέση μου για τον Nord Stream 2, αυτή δεν έχει αλλάξει, δεν θα ήταν σωστό να αμφισβητούμε συνεχώς την ολοκλήρωση της κατασκευής του Nord Stream. Όσον αφορά τη διέλευση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, καταφέραμε να φτάσουμε σε πολύ καλή τριμερή συμφωνία» υπογράμμισε ο Αλτμάιερ.

Ο Nord Stream 2 αποτελεί έναν τεράστιο υπεράκτιο αγωγό που έχει σχεδιαστεί για την παροχή ρωσικού αερίου στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν το έργο και απείλησαν τους συμμετέχοντες με κυρώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας