Γερμανία: Αποσύρει διμοιρία από Λιθουανία.Σκάνδαλο ρατσιστικών συμπεριφορών και σεξουαλικών επιθέσεων

518
Σκάνδαλο ρατσιστικών συμπεριφορών

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας αποφάσισαν να αποσύρουν όλα τα μέλη μηχανοκίνητης διμοιρίας Πεζικού που είχε αναπτυχθεί και συμμετείχε στην αποστολή του στη NATO στη Λιθουανία – η επιστροφή τους αναμένεται σήμερα –, καθώς σε βάρος μελών της υπάρχουν υποψίες για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.

Το ένα από τα μέλη της διμοιρίας, το οποίο αντιμετωπίζει τις πιο σοβαρές κατηγορίες, ενδέχεται να αποταχθεί με συνοπτικές διαδικασίες δυνάμει του γερμανικού στρατιωτικού ποινικού κώδικα, διευκρίνισε χθες το υπουργείο Άμυνας.

Στην έρευνα συμμετέχει η στρατιωτική υπηρεσία αντικατασκοπείας (MAD), κατά όσα έχουν γίνει γνωστά ως εδώ.

Οι έρευνες αφορούν διάφορα παραπτώματα, μεταξύ άλλων την εξαφάνιση πυρομαχικών, ύβρεις και προσβολές με πιθανόν ρατσιστικά κίνητρα, εξαναγκασμούς, διαγωγή που αποκάλυψε εξτρεμιστικές πεποιθήσεις και, σε μία περίπτωση, σεξουαλική επίθεση.

Στη διάρκεια γιορτής σε ξενοδοχείο στα τέλη Απριλίου, μέλη της διμοιρίας τραγούδησαν ακροδεξιά και αντισημιτικά τραγούδια, κατά το περιοδικό Der Spiegel, που αποκάλυψε την υπόθεση. Έχει εξάλλου καταγραφεί σε βίντεο η καταγγελθείσα σεξουαλική επίθεση.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, διεμήνυσε ότι θα αποδοθούν επίσης ευθύνες εάν διαπιστωθεί πως συνάδελφοι των κατηγορουμένων απέκρυψαν στοιχεία από την ιεραρχία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας