Γελοιότητες Μέρκελ: Κυρώσεις στη Ρωσία «για χάρη… του Διεθνούς Δικαίου»!

801
μέρκελ

Η Δύση επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας προκειμένου να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και «όχι για χάρη των κυρώσεων»! Αυτή τη γελοία δήλωση έκανε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με το βλέμμα στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» και προς την Ουκρανία.

«Δεν επιβάλλουμε κυρώσεις μόνο για χάρη των κυρώσεων, αλλά προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε ότι οι χώρες έχουν δικαίωμα να αναπτυχθούν όπως επιθυμούν, ακόμη και αν γεωγραφικά βρίσκονται κοντά στην Ρωσία», δήλωσε η Καγκελάριος μιλώντας σε γερμανοουκρανικό επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να συζητήσει το θέμα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Αργεντινή.

Η κυρία Μέρκελ κάλεσε ακόμη την ρωσική ηγεσία να αποδεσμεύσει τα ουκρανικά πλοία και να απελευθερώσει τα πληρώματά τους, ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και σε άλλες περιπτώσεις εκτός της Ουκρανίας «και εμείς, ως Γερμανοί, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, καθώς πρόκειται για σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Ούτε λέξη δεν ανέφερε, βεβαίως, η Γερμανίδα καγκελάριος για την ωμή προβοκάτσια της ουκρανικής πλευράς και της παραβίασης, από τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία, των χωρικών υδάτων της Ρωσίας. Και, βεβαίως, δεν έδωσε καμία εξήγηση για το γεγονός, ότι παρόλο που η ίδια κάνει «συστάσεις για αυτοσυγκράτηση» και προς τις δύο πλευρές της διένεξης, κυρώσεις προβλέπονται αποκλειστικά προς την ρωσική πλευρά!…

Μιλώντας στο ίδιο φόρουμ και αναφερόμενη στην έκκληση του Ουκρανού Προέδρου για αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Θάλασσα του Αζόφ, η Γερμανίδα Καγκελάριος φρόντισε – για τους δικούς της λόγους, φυσικά – να πάρει, έστω και έμμεσα, αποστάσεις τόσο από τις ενέργειες των ΗΠΑ στην Ουκρανία, όσο και από το αίτημα του ίδιου του Πετρό Ποροσένκο. Έτσι, ζήτησε από τον Ουκρανό Πρόεδρο να αντιληφθεί ότι «μπορούμε να επιλύσουμε τις καταστάσεις μόνο παραμένοντας λογικοί και συζητώντας μεταξύ μας» και ότι «δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση σε αυτές τις διενέξεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας