Αγωνιστική διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε στη ΔΕΗ (Καμίνια) ενάντια στις αποκοπές ρεύματος.

2007

Αγωνιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, η Λαϊκή Ενότητα στα γραφεία της ΔΕΗ στα Καμίνια, στον Πειραιά, ενάντια στις απαράδεκτες ρυθμίσεις της ΔΕΗ σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και κυρίως ενάντια στις αποκοπές ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η ανταπόκριση του κόσμου στην παρουσία της ΛΑ.Ε ήταν εξαιρετική και θερμή.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, ωστόσο, η δυσανάλογα υπεράριθμη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο του Παν. Λαφαζάνη και της αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε στα γραφεία της ΔΕΗ, όπως επίσης και την ενημέρωση του κόσμου  που βρισκόταν στο κατάστημα, περιμένοντας αιωνίως τη σειρά του για να εξυπηρετηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Λαϊκή Ενότητα διαμαρτύρεται και δεν θα σταματήσει να διαμαρτύρεται για τις απάνθρωπες αποκοπές ρεύματος, ακόμα και σε δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου, και την ανάλγητη πολιτική της ΔΕΗ σε φτωχούς πολίτες που αδυνατούν, λόγω οικονομικής ένδειας, να ανταποκριθούν στις υπέρογκες χρεώσεις των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμη και με ρύθμιση δόσεων που δεν είναι καθόλου προς όφελος των πολιτών.

Η ΛΑ.Ε αγωνίζεται για να σταματήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, οι εκβιαστικές ενέργειες της διοίκησης της ΔΕΗ κατά των εξαθλιωμένων, ανήμπορων και φτωχών λαϊκών οικογενειών.

 

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

 

Με το τέλος της διαμαρτυρίας, ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι:

«Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ισοδυναμεί με πολιτικά εγκληματική πράξη πρωτοφανούς αναλγησίας με άκρως επικίνδυνες διαστάσεις για την επιβίωση των νοικοκυριών. Ζητάω να επανέλθει ο νόμος που είχα θεσπίσει ως Υπουργός Ενέργειας και κατάργησε το τρίτο μνημόνιο, με τον οποίο 1200 κιλοβατώρες προσφέρονταν δωρεάν το τετράμηνο σε νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται περίοδος χάριτος και μεγάλος αριθμός δόσεων σε όσους δεν έχουν εισοδήματα να ανταποκριθούν στα πανάκριβα τιμολόγια.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας