Γαλλία και Βρετανία δεν αποχωρούν στρατιωτικά από την Συρία

1270
Συρία

Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που συμμετέχουν στον υπό αμερικανική διοίκηση διεθνή συνασπισμό, επικαλούμενες τον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Συρία, θα διατηρήσουν την στρατιωτική τους δέσμευση επί του πεδίου μετά την πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος.

Η Γαλλία διατηρεί την στρατιωτική της δέσμευση στην Συρία, δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον σχετικά με αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες στην εμπόλεμη χώρα.

«Προς το παρόν, φυσικά, παραμένουμε στην Συρία», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός στο δίκτυο CNEWS απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αμερικανική αποχώρηση(;).

«Ο πόλεμος κατά της “τρομοκρατίας” δεν τελείωσε», πρόσθεσε η Γαλλίδα υπουργός κάνοντας αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο» που άφησε πέντε νεκρούς και ένδεκα τραυματίες την περασμένη εβδομάδα.

Ο πόλεμος κατά της “τρομοκρατίας” «έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο. Είναι αλήθεια ότι στον συνασπισμό έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στην Συρία , αλλά αυτή η μάχη συνεχίζεται, θα συνεχίσουμε να την δίνουμε», πρόσθεσε.

«Η μονομερής αμερικανική απόφαση μάς κάνει να σκεφτούμε ακόμη περισσότερο την ανάγκη να έχουμε μία αυτονομία λήψης αποφάσεων, μία αυτονομία στρατηγικής στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες από τις ΗΠΑ», συνέχισε η Ναταλί Λουαζό.

«Ο συνασπισμός κατά του ισλαμικού Κράτους έχει καταγράψει τεράστια πρόοδο. Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο συνασπισμός και οι εταίροι του στην Συρία και στο Ιράκ ανακατέλαβαν τεράστιο τμήμα των εδαφών του Ισλαμικού Κράτους και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε σημαντική πρόοδος στην ανατολική Συρία που κατέχει το ΙΚ», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει «δεσμευμένο στον διεθνή συνασπισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας