Γέμισαν με ράντζα τα νοσοκομεία για τους non – covid ασθενείς

41
Γέμισαν με ράντζα τα νοσοκομεία για τους

Αύξηση φαίνεται να παρουσίασε η προσέλευση ασθενών άλλων παθήσεων εκτός covid – 19, στα τμήματα επείγοντων περιστατικών των εφημερευόντων νοσοκομείων με την πρόοδο των εμβολιασμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «πρόκειται κυρίως για εμβολιασμένους ασθενείς που έπαψαν να φοβούνται μην κολλήσουν τον ιό ερχόμενοι στα νοσοκομεία».

«Στην ανάπτυξη των ράντζων επίσης συμβάλλει η μετατροπή πολλών κλινικών νοσοκομείων για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, καθώς επίσης και τα έξι νοσοκομεία στην Αττική που νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά κοροναϊού. Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία πια εμφανίζουν πολλά ράντζα μετά από εφημερείες σε γενικά παθολογικά περιστατικά. Επίσης αυξητική τάση έχουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα και πτωτική τάση οι διαδωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κοροναϊό», προσθέτει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία σήμερα υπάρχουν έξι διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Νίκαιας, ένας στο Σισμανόγλειο, δύο στο Θριάσιο, δύο στο Τζάνειο, ένας στο Ασκληπειό και τρεις στο Γεννηματάς, δηλαδή 15 στο σύνολο. Τους περισσότερους τους βρίσκει εκτός ΜΕΘ και η επόμενη εφημερεία του νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή το Αττικό που εφημέρευε χθές έχει αυτή τη στιγμή 60 ράντζα σε γενικά, κυρίως παθολογικά περιστατικά και δεκάδες κενά κρεβάτια στις κλινικές κοροναϊού. Ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πολλά άλλα μεγάλα νοσοκομεία. «Χρειάζεται πια νέος σχεδιασμός» επισήμανε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας