Γάζα: Υπέκυψε 17χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά

1038
παλαιστίνιος
Ο νέος θάνατος το Σάββατο αύξησε στους 175 τον αριθμό των Παλαιστίνιων της Γάζας που έχουν σκοτωθεί από την 30ή Μαρτίου.

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος, ο οποίος είχε τραυματιστεί την Παρασκευή από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού στα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και στρατιώτες κατά μήκος του Τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ο Άχμαντ Αμπουτογιούρ, 17 ετών, είχε τραυματιστεί το απόγευμα της Παρασκευής ανατολικά της Ράφας, στο νότιο τμήμα του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε το υπουργείο.

Άλλος ένας έφηβος 17 ετών σκοτώθηκε και τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν όταν πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πλησίασαν το Τείχος την Παρασκευή.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, διαδηλωτές κύλησαν ελαστικά αυτοκινήτων στα οποία είχαν βάλει φωτιά, πέταξαν πέτρες, κοκτέιλ μολότοφ και μια χειροβομβίδα εναντίον ανδρών του που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν οι δύο έφηβοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου τη σύλληψη το Σάββατο «τεσσάρων υπόπτων που αποπειράθηκαν να περάσουν τον φράκτη ασφαλείας» και την κατάσχεση ενός μαχαιριού και ενός τσεκουριού που βρέθηκαν πάνω τους.

Οι περιοχές κατά μήκος του Τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, αποτελούν θέατρο από την 30ή Μαρτίου και μετά επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στον θύλακα καθώς και για να διατρανωθεί το δικαίωμα των παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το Κράτος του Ισραήλ και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1948.

Ο νέος θάνατος το Σάββατο αύξησε στους 175 τον αριθμό των Παλαιστίνιων της Γάζας που έχουν σκοτωθεί από την 30ή Μαρτίου. Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε την 20ή Ιουλίου.

Η Λωρίδα της Γάζας, ο παλαιστινιακός θύλακας που περικλείεται από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο, υφίσταται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια αυστηρό αποκλεισμό από το Ισραήλ. Οι περίπου δύο εκατ. κάτοικοί της εξαρτώνται από την ξένη ανθρωπιστική βοήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας