Όλοι σήμερα στις 12 στην Ευελπίδων! Όχι στις διώξεις συνδικαλιστών!

1033
ευελπίδων

Σε δίκη παραπέμπονται σήμερα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, οι συνδικαλιστές Ελένη Μανουρά και Χρήστος Βαγενάς, που συνελήφθησαν χθες κατά την κατάληψη των γραφείων του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο. 

Η σύλληψη των δύο συνδικαλιστών, μελών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων του ΟΑΕΕ και του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, που είχαν περάσει χθες το απόγευμα από ανακριτή και σήμερα δικάζονται, έγινε γιατί αγωνίζονται ενάντια στην υποστελέχωση και την απαξίωση των υπηρεσιών του Ταμείου.

Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση του κατήφορου της κυβέρνησης Τσίπρα στον ολισθηρό δρόμο της καταστολής των κοινωνικών αντιστάσεων, που δεν μπορεί να απαντηθεί παρά με την ένταση και περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σε συμπαράσταση προς τους δύο διωκόμενους συνδικαλιστές πραγματοποιείται την ώρα της δίκης, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο κτίριο 2 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, καλώντας στη συγκέντρωση συμπαράστασης.

Στη συγκέντρωση καλεί, εκτός των άλλων, και το ΜΕΤΑ, μέλος της Ε.Ε. του οποίου είναι ο Χρήστος Βαγενάς. Κατά την ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΜΕΤΑ “καταγγέλλει την κυβέρνηση, που έχει δημιουργήσει ένα τερατούργημα, τον ΕΦΚΑ, αλλά τις συνέπειες της ανάλγητης πολιτικής τους τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού, που εντείνεται ακόμα περισσότερο με τις μετακινήσεις εργαζομένων σε επιτελικές θέσεις του ΕΦΚΑχωρίς να καλύπτονται τα κενά τους, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων.

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο «υπεύθυνο» γι’ αυτό το νέο κρούσμα καταστολής, που έρχεται να προστεθεί σε αυτά της ποινικοποίησης των αγώνων των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, στην παρουσία ασφαλίτη στο πρόσφατο Συνέδριο του ΕΚΘ αλλά και στο όπλο που έβγαλε αστυνομικός στη συγκέντρωση των οικοδόμων στις 14 Νοέμβρη. Παρά τις τυμπανοκρουσίες της για την «έξοδο» από τα μνημόνια και την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, οι μνημονιακές πολιτικές παραμένουν παρούσες, η λιτότητα συνεχίζεται, η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών του δημοσίου συνεχίζονται, ενώ εντείνεται η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας