Βρώμικος ρόλος του ΝΑΤΟ: Θα στηρίξουμε την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης

1057
διάλογος
 Δεν είναι το ίδιο με τον Χαφτάρ

Σε μία δήλωση «λευκή επιταγή» στην Τουρκία προχώρησε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ και γνωστός φιλότουρκος Γενς Στόλτενμπεργκο οποίος δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα (προφανώς καθ’υπόδειξη των ΗΠΑ) πως το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης, «σπάζοντας» έτσι την ουδέτερη στάση που τηρούσε τόσο καιρό.

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει 30 εταίρους, οι οποίοι σε πολλά θέματα έχουν διαφορετικές θέσεις, αλλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός σύμμαχος.

Τόνισε επίσης ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων τόσο στη Λιβύη όσο και στη Συρία.

«Στη Λιβύη υπάρχει εμπάργκο όπλων που πρέπει να τηρείται από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε στο ίδιο επίπεδο τις δυνάμεις με επικεφαλής τον [Khalifa] Haftar με την κυβέρνηση του Fayez al-Sarraj, τη μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ», τόνισε.

«Για το λόγο αυτό, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δώσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Τρίπολης», είπε.

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν τη στιγμή που δύο μέλη του ΝΑΤΟ, Ελλάδα & Γαλλία έχουν ήδη στείλει πλοία για να σταματήσουν τον ανεφοδιασμό της Τρίπολης από την Τουρκία.

Μένει να δούμε τι εννοεί ο Γενς Στόλτενμπερκ όταν αναφέρεται σε «στήριξη». Δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να «εξαργυρώσει» την στάση του στο Ιντλίμπ με αμερικανική βοήθεια στη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας