Βρυξέλλες: Δεν φτάνει που μας κατέστρεψαν, ανταμείβονται με τις Πρέσπες!

907
politico
Politico: Με τις Πρέσπες ο Τσίπρας ξεπληρώνει τους Ευρωπαίους για τη διάσωση του 2015

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών και το πως αυτή συνδέεται με το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας του 2015 προχωρά το Politico, σε σημερινό άρθρο του. Το έγκυρο περιοδικό στην αποκαλυπτική στήλη του «Brussels Playbook» χαρακτηρίζει την λύση του ονοματολογικού ως «χρέος» που ο Αλέξης Τσίπρας ξεπληρώνει στους Ευρωπαίους για την απόφασή τους να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2015.

Στο άρθρο του Politico περιγράφεται το παρασκήνιο των τελευταίων μηνών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, και γίνεται ρητή αναφορά στις επισκέψεις της Άγνκελα Μέρκελ και άλλων πρωθυπουργών στις δύο πρωτεύουσες, με σκοπό να πείσουν τις δύο κυβερνήσεις να προχωρήσουν αταλάντευτα στη Συμφωνία.

Επικαλούμενο αξιωματούχους που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, το Politico αναφέρει ότι το 2015 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «θα έχει την ευκαιρία του μια μέρα να ξεπληρώσει για ένα ακόμη σχέδιο διάσωσης που τότε ήταν στα σκαριά».

Στο άρθρο του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Η «δύναμη της έλξης» της Ε.Ε. είναι ακόμη αποτελεσματική είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν πανηγυρίζοντας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Γιοχάνες Χαν πρόσθεσε ότι η ΕΕ «φέρνει σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή, σε μια περίοδο που βρίσκονται σε άνοδο αποσταθεροποιητικές δυνάμεις». Ο Χαν συνεχάρη και τις δύο πλευρές, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό να τους υπενθυμίσει ότι η «μακρά πορεία» προς τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια «ξεκίνησε με τη συμφωνία του Przino το 2015», την εποχή που ο ίδιος εκτελούσε χρέη μεσολαβητή ανάμεσα σε πολιτικούς αντιπάλους στη «Μακεδονία».

Η ώρα της «πληρωμής»

Μια πλειάδα πρωθυπουργών (και καγκελαρίων) της ΕΕ επισκέφθηκαν την Αθήνα και τα Σκόπια μέσα στους περασμένους μήνες για να πείσουν και τις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία. Ο Γιούνκερ παρενέβη επίσης για να «κάνει τα μαγικά του» σε αρκετές περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της φοράς που είπε το 2015 στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ η χώρα του βρισκόταν στο έλεος της οικονομικής κρίσης, ότι ο Τσίπρας θα είχε κάποια μέρα την ευκαιρία να «ξεπληρώσει» ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης που βρισκόταν στα σκαριά, σύμφωνα πάντα με αξιωματούχους.

Αυτή η “ευκαιρία” προέκυψε τώρα. Και παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ακόμα καλές για τις προοπτικές του Τσίπρα να επανεκλεγεί πρωθυπουργός στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αργότερα μέσα στο έτος, (ο Έλληνας πρωθυπουργός) δείχνει να έχει εξασφαλίσει τη θέση του στα βιβλία της “ιστορίας”.

Το Politico, φυσικά, δεν διευκρινίζει το είδος της ιστορίας στην οποία θα εξασφαλίζει θέση ο Αλ. Τσίπρας: Είναι η ιστορία των κατορθωμάτων της νέας αποικιοποίησης της περιοχής από τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες! Ζήτω η παρακμάζουσα Δύση και τα ξεπεσμένα αφεντικά της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας