Βρετανικό Μουσείο: Μαθητές από την Κρήτη τραγουδούν το «Τζιβαέρι»μπροστά στην Καρυάτιδα

540
βρετανικό

Με τον δικό τους τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν παιδιά από την Κρήτη για την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στο Λονδίνο, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών Αντζελα Χαριστάκη, επισκέφθηκαν το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Εκεί, κάθισαν οκλαδόν μπροστά από την Καρυάτιδα και κρατώντας μια ελληνική σημαία στα χέρια, τραγούδησαν το «Τζιβαέρι».

Βίντεο: Κρητικόπουλα τραγουδούν το «Τζιβαέρι» στο Βρετανικό Μουσείο

Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δε μας χαροποιεί ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σ΄ ένα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο…” 

Ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται “Your Thoughts on Greece…for tourists in London. “Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το “αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα“. Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική», είπε η κα Χρηστάκη, σύμφωνα με το cretalive.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας