Βρετανία: Τα αφεντικά βγάζουν περισσότερα την ώρα απ’όσα ετησίως ο εργαζόμενος

498
Τα αφεντικά βγάζουν περισσότερα την ώρα απ’όσα

Το αίσθημα ανισότητας στον εργασιακό τομέα επιβεβαιώνει βρετανική έρευνα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα έσοδα των ανώτατων στελεχών των πολυεθνικών και μεγάλων εταιρειών είναι ορισμένες φορές «παράλογα μεγάλα» σε σχέση με τα έσοδα των εταιρειών τους. Υπενθυμίζουμε ότι το think tank «High Pay Centre» είχε βρει πως τα «μεγάλα αφεντικά» των εταιρειών βγάζουν 150 φορές το μισθό των υπαλλήλων τους.

Η έρευνα διεξήχθη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ για λογαριασμό του Ινστιτούτου CFA και μελέτησε την κατανομή των εισοδημάτων 350 βρετανικών εταιρειών. Ωστόσο, τα συμπεράσματα θα μπορούσαν να αφορούν και την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι μεγάλες εταιρείες τείνουν να ακολουθούν κοινά διοικητικά μοντέλα. Εξάλλου, έρευνες έχουν δείξει ότι το αίσθημα ανισότητας και αύξησης του χάσματος πλούσιων-φτωχών είναι υπαρκτό και στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος ετήσιος μισθός για τους γενικούς διευθυντές των 350 μεγαλύτερων εταιρειών της Βρετανίας βρίσκεται στα 1,9 εκατομμύρια λίρες, γεγονός που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 82% μέσα σε μόλις μια δεκαετία. Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης τον Νοέμβριο ότι θα ζητήσει από τις εταιρείες να δικαιολογήσουν τις αμοιβές των ανώτατων στελεχών τους.

Η έρευνα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από το ευρύ κοινό, αλλά αντιμετωπίστηκε ως «κοινή αλήθεια» από τους Βρετανούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Και η Γη δεν επίπεδη», γράφει ένας χρήστης του Twitter σχολιάζοντας κείμενο του BBC που αναφέρεται στην έρευνα. «Γιατί διεξήγαγαν έρευνα για να αποκαλύψουν κάτι που γνωρίζουμε όλοι στον κόσμο;», γράφει ένας άλλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας