Βουλγαρία: Ενίσχυση των συνόρων με Τουρκία λόγω προσφύγων

951
βουλγαρία

Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να αναπτύξει ισχυρή στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με την Τουρκία προκειμένου να αποτρέψει την εισροή προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ο Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε πως η συνοριακή αστυνομία εμπόδισε δύο ομάδες περίπου 30 ανθρώπων να εισέλθουν στη Βουλγαρία από την Τουρκία νωρίς σήμερα μετά τη δήλωση της Τουρκίας ότι δεν θα σταματά πλέον τους Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα χερσαία σύνορα της οποίας με την Τουρκία υπερβαίνουν τα 300 χιλιόμετρα, δεν έχει δεχθεί πιέσεις από μετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η Σόφια δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει μαζική εισροή μεταναστών την ώρα που εντείνει τα προληπτικά μέτρα στα σύνορα προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε το γραφείο του σήμερα το απόγευμα, σε μια ακόμη ένδειξη των παζαριών που θέλει να ξεκινήσει η Άγκυρα με «όπλο» τους ξεριζωμένους από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Νωρίτερα χθες, ο Ερντογάν και ο Μπορίσοφ συζήτησαν τηλεφωνικά τις μετακινήσεις των μεταναστών και την κατάσταση στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας