Βαρβαρότητα Νετανιάχου: Θα προσαρτήσω εδάφη της Δυτικής Όχθης αν επανεκλεγώ

916
νετανιάχου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα προσαρτήσει εδάφη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αν επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Τρίτης (17/9).

«Σήμερα ανακοινώνω την πρόθεσή μου, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, να εφαρμόσω την ισραηλινή κυριαρχία στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και στην βόρεια Νεκρή Θάλασσα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου. Η Κοιλάδα του Ιορδάνη θεωρείται περιοχή στρατηγικής σημασίας, στη Δυτική Όχθη και αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της Δυτικής Όχθης, των παλαιστινιακών εδαφών που κατέχει το Ισραήλ από το 1967. Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και τον Απρίλιο ο Νετανιάχου και την είχε επαναλάβει πριν από λίγες ημέρες.

https://twitter.com/netanyahu/status/1171452441721655298

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η κίνηση μπορεί να έχει την έγκριση της Ουάσινγκτον. «Περιμένω να το κάνω αυτό με τον μέγιστο συντονισμό με τον Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, που ανέφερε ότι η προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Όχθης θα ξεκινήσει με την Κοιλάδα του Ιορδάνη. «Αυτό θα είναι μια ιστορική και μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουμε την κυριαρχία μας στους οικισμούς μας στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια και σε άλλες τοποθεσίες κρίσιμες για την ασφάλειά μας, την κληρονομιά μας και το μέλλον μας», δήλωσε ακόμη ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει κατασκευάσει οικισμούς εποίκων στην περιοχή. Τυχόν προσάρτησή τους, θα ισοδυναμεί με αφαίρεση γης που διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι ως τμήμα μελλοντικού κράτους τους.

Υπενθυμίζεται πως η Δυτική Όχθη τέθηκε υπό τον έλεγχο του Τελ Αβίβ μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967, όμως αλλεπάλληλες ισραηλινές κυβερνήσεις έχουν αποφύγει να προβούν σε πλήρη προσάρτηση.

Παλαιστίνιοι: Καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Ο Νετανιάχου είναι ο πρωταρχικός καταστροφέας της ειρηνευτικής διαδικασίας, σχολίασε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχαμάντ Σταγιέχ. Η εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Χανάν Ασράουι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια τέτοια κίνηση «θα καταστρέψει κάθε ευκαιρία ειρήνης». «Είναι μια καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου, μια καταφανής κλοπή γης, μια εθνοκάθαρση. Δεν καταστρέφει μόνο τη λύση των δύο κρατών, αλλά κάθε ευκαιρία ειρήνης και αλλάζει τη συμφωνία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας