Βαρβαρότητα: Απλήρωτη για 15 μήνες αυτοκτόνησε 42χρονη εργαζόμενη στην "Καρυπίδη". Δίχως τέλος οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι εν υπηρεσία

2736
αυτοκτόνησε

Η αυτοκτονία της 42χρονης απλήρωτης και σε απόγνωση για 15 μήνες εργαζόμενης στην αλυσίδα super market «Καρυπίδης», έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη σειρά αυτοκτονιών εργαζομένων και υπερχρεωμένων πολιτών σε αδιέξοδο, ενώ πρόσφατα είχαμε δύο θανάτους συμβασιούχων στην καθαριότητα εν ώρα υπηρεσίας και τον φρικτό θάνατο 23χρονου ντελιβερά πάνω στο μεροκάματο.
Αυτή είναι η μνημονιακή τάξη των πραγμάτων στη χώρα!
Σε ανακοίνωση του, το σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» αναφέρει «Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος» Η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», πρώην Αρβανιτίδη, εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης συναδέλφισσας από τα Γιαννιτσά για τον άδικο χαμό της.
O θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της ‘’Καρυπίδης’’ στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της “Καρυπίδης” με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους (!), αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε το Π.Δ για την διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πλουτίζει τους λίγους και πλήττει τους πολλούς.
Να σημειωθεί ότι ο Καρυπίδης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας super market στην Βόρεια Ελλάδα, κυκλοφορεί ελεύθερος, κάνει χλιδάτη προκλητική ζωή και είναι μεγαλομέτοχος, φερόμενος ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης.
Ουδείς ζητάει λογαριασμό από τον μεγαλοσχήμονα και δεν υφίσταται την παραμικρή δίωξη, στέλνοντας στον τάφο εξαθλιωμένους και σε αδιέξοδο εργαζόμενους.

Η πολιτική και οικονομική μνημονιακή τάξη “δολοφονεί” τους εργαζόμενους

Μια ακόμη τραγική απώλεια προστέθηκε σήμερα, στο μαύρο κατάλογο που όλο μεγαλώνει, των εργαζομένων που χάνουν τη ζωή τους πάνω στις αντίξοες και απάνθρωπες πια συνθήκες εργασίας, είτε επειδή βουλιάζουν στην απελπισία όντας απλήρωτοι επί μήνες, είτε επειδή έχασαν τις δουλειές τους και δεν αντέχουν το βάρος των στοιχειωδών καθημερινών εξόδων τους, είτε των πιο «ευαίσθητων» συνανθρώπων μας, που δεν έχουν πια τη δυνατότητα να τύχουν ιατρικής βοήθειας, αφού η δημόσια υγεία καταρρέει.

Είναι ο μαύρος κατάλογος της εργατικής τάξης, που βρίσκεται ανάμεσα στις σελίδες των μνημονίων που υπογράφει όλο το φάσμα των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, είτε απευθείας με τους δανειστές, είτε με την ψήφιση των «συνοδευτικών» νόμων.

Ας μην υποκρίνονται ότι δε γνωρίζουν, ας μην υποκρίνονται ότι δεν ευθύνονται. Έχουν βάλει τις υπογραφές τους.

Σήμερα, μια ακόμη ευαίσθητη ζωή πήρε τέλος, κάτω από την πίεση της εργασιακής περιπέτειας, του ενάμισι χρόνου χωρίς δουλειά, στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη. Η σαρανταδιάχρονη εργαζόμενη από τα Γιαννιτσά, μια από τους 1400 εργαζόμενους του πρώην Αρβανιτίδη, δεν άντεξε να ζει ανάμεσα στην ανεργία και στην ομηρία και έδωσε τέλος στη ζωή της, μη αντέχοντας να ζει χωρίς επίδομα επίσχεσης, χωρίς επίδομα ανεργίας.

Πριν λίγες μόλις μέρες δυο συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο χώρο καθαριότητας, δυο από τους 10.000 που απεργούσαν διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά, έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα.

Πριν ενάμισι μήνα, νεαρός ντιλιβεράς στη Λάρισα, έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να βγάλει το μεροκάματό του πάνω στο μηχανάκι του.

Και ο τραγικός απολογισμός δεν έχει τέλος…

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια της εργαζόμενης που έδωσε τέλος στη ζωή της.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να μην αφήσουν την απογοήτευση και την παθητικότητα να τους κυριεύσει, αντίθετα, να αγωνιστούμε για μια αξιοβίωτη ζωή, να ξαναδιεκδικήσουμε τις κατακτήσεις μας, που τις καρατόμησαν με τις μνημονιακές πολιτικές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, να αξιώσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση της λιτότητας και των μνημονίων. Να τους ανατρέψουμε για να σταματήσει ο μνημονιακός όλεθρος.

Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι, που είναι οι μόνοι ευνοημένοι από τις μνημονιακές πολιτικές, και κάθε μέρα γίνονται και πλουσιότεροι, συνθλίβοντας τους εργαζόμενους στις συμπληγάδες πέτρες.

Οι αγώνες μας, που μπορούν να είναι νικηφόροι, είναι η μόνη δικαίωση όσων χάνουν τις ζωές τους στον εργασιακό Καιάδα.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας