Βίαιη εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι, με βροχή χημικών και προσαγωγές

989
βίαιη

Νέα επιχείρηση βίαιης εκκένωσης καταλήψεων πραγματοποίησαν τα ξημερώματα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αυτή τη φορά σε τρία κτίρια στο Κουκάκι.

Σε ένα απ’ αυτά, στην οδό Ματρόζου, οι αντιεξουσιαστές καταληψίες αντιστάθηκαν στην αστυνομική εισβολή και δέχτηκαν βροχή χημικών.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και προσήγαγαν το σύνολο των καταληψιών.

Οι άλλες δύο αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν στις οδούς Παναιτωλίου και Άρβαλη.

Η σημερινή τριπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται λίγες ημέρες μετά τη λήξη του τελεσιγράφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος είχε ζητήσει να εκκενωθούν όλα τα κτίρια τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Ένα τελεσίγραφο που εντάσσεται στο πλαίσιο της αστυνομικής τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της Ν.Δ., για την οποία η κατάληψη και λειτουργία ως πολιτικών-πολιτιστικών χώρων, κτιρίων που είχαν εγκαταλειφθεί και ρήμαζαν επί χρόνια συνιστά “ανομία”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάληψη της Ματρόζου είχε γίνει αστυνομική επιχείρηση και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο του 2018, όταν και πάλι υπήρξαν επεισόδια.

Χθες, αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν κατάληψη σε κτίριο στο Μαρούσι το οποίο, όμως, ήταν άδειο. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, το κτίριο σφραγίστηκε.

Εν τω μεταξύ, όπως γίνεται γνωστό και από φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε ΜΜΕ, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να καλύψουν με κουκούλες τα κεφάλια των συλληφθέντων στην κατάληψη της Ματρόζου, προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά την αξιοπρέπεια των πολιτών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας