Βίαιες συγκρούσεις στο Παρίσι – Απεργοί και φοιτητές μαζί στους δρόμους ενάντια στις «μεταρρυθμίσεις» Μακρόν

1623
παρίσι
Σοβαρά επεισόδια από το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους του Παρισιού, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και χιλιάδων εργαζομένων των γαλλικών σιδηροδρόμων που από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων διάρκειας τριών μηνών διαμαρτυρόμενοι για τις «μεταρρυθμίσεις» Μακρόν που προβλέπουν πάγωμα μισθών, 120 χιλιάδες απολύσεις, και περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με τελικό στόχο την πλήρη παράδοση ολόκληρου του σιδηροδρομικού δικτύου στον ιδιωτικό τομέα.

 

 


Δίπλα στους χιλιάδες απεργούς που από νωρίς κατέκλυσαν το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και οι φοιτητές που βρήκαν μπροστά δεκάδες διμοιρίες των ειδικών Δυνάμεων που τους αντιμετώπισαν με μεγάλο αριθμό δακρυγόνων και χημικών, ενώ από την επιχείρηση καταστολής δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά τα γνωστά υδροβόλα της Γαλλικής Αστυνομίας με τα οποία οι ένστολοι προσπάθησαν να σπάσουν του οργισμένου πλήθους. 


Οι περισσότερες υπεραστικές συνδέσεις έχουν διακοπεί καθώς και εκείνες που συνδέουν το κέντρο με τα δυο αεροδρόμια της πόλης. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Οργανισμού κάνει λόγο για «ζημίες» εξ αιτίας της απεργίας που καθημερινά υπολογίζονται στα περίπου 30 εκατ. ευρώ. 


Η απεργία δείχνει να έχει δημιουργήσει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις των εκατομμυρίων πολιτών που καθημερινά χρησιμοποιούν τα τρένα όσο και τις μεταφορές και τη σύνδεση της χώρας με το εξωτερικό.
Παρά την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών όμως και τις «οικονομικές ζημίες» του Οργανισμού των Σιδηροδρόμων, αξίζει να σημειωθεί πως το φαινόμενο του κοινωνικού αυτοματισμού στο οποίο (και) η κυβέρνηση Μακρόν «επενδύει» προκειμένου να φέρει τη μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης και να κάμψει την απεργία, η γαλλική κοινή γνώμη, σε έρευνα που διενεργήθηκε λίγες ημέρες πριν, τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της κινητοποίησης των εργαζομένων.
Πέφτει η δημοτικότητα του «Προέδρου των Πλουσίων»
Την ίδια στιγμή, σε άλλη δημοσκόπηση ο Μακρόν καταγράφεται να χάνει ακόμη περισσότερο τους υπερασπιστές της πολιτικής του, που πλέον δεν ξεπερνούν το 42%, του συνολικού δείγματος, ενώ το ποσοστό που θεωρεί πως ο Μακρόν συμμερίζεται τα προβλήματα των Γάλλων δεν ξεπέρασε το 30%.
Εξοργισμένοι όμως είναι και οι φοιτητές και καθηγητές δεκάδων πανεπιστημίων, όπως του Παρισιού, της Τουλούζης, του Μονπελιέ, του Μπορντό, του Στρασβούργου και της Ρεν, καθώς ανάμεσα στις «μεταρρυθμίσεις» Μακρόν που αφορούν την Παιδεία, προβλέπεται και η θέσπιση «κριτηρίων» για την είσοδο ενός φοιτητή σε κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, κάτι που σύμφωνα με την εκπαιδευτική κοινότητα πως η πορεία αυτή παραδίδει τη Δημόσια Εκπαίδευση στις πολυεθνικές, δικαιώνοντας όσους έδωσαν στον Μακρόν το παρατσούκλι «Ο Πρόεδρος των πλουσίων».

*Πηγή: write-in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας