Α.Αλαβάνος:«Προτεραιότητα στα εμβόλια και όχι στα περιοριστικά μέτρα-Στην Αθήνα και όχι Βρυξέλλες»

659
Προτεραιότητα στα εμβόλια και όχι

«Αν οι περίπου 40 νεκροί, αν οι περίπου 400 διασωληνωμένοι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους μεγάλες ηλικίες ή ευπαθείς ομάδες, των τελευταίων ημερών, είχαν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο, δεν θα είχαν φτάσει σε αυτό το δραματικό σημείο. Δεν είναι μοιραία αυτή η εξέλιξη. Είναι αποτέλεσμα καθολικά λαθεμένης πολιτικής της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έχει αυτοοδηγηθεί και αυτοπαγιδευθεί μέσα στα δίχτυα της ανευθυνότητας, της ανικανότητας και της υποταγής στις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες από την πλευρά της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Αυτό, πλέον, είναι γνωστό παγκοσμίως. Για δεύτερη φορά, όμως, ο ελληνικός λαός πληρώνει ακριβά την ανικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόσουν μια πολιτική με βάση τις ζωτικές ανάγκες του ελληνικού λαού και όχι τις σχιζοφρενικές, εκβιαστικές εντολές των Βρυξελλών. Πριν με τα τρία μνημόνια, τώρα με τις τρεις φαρμακοβιομηχανίες.

Ας σταματήσει, λοιπόν, πια, η κωμωδία με τα εφτά διαφορετικά σενάρια των περιοριστικών μέτρων κάθε εβδομάδα. Ο λαός μας χαρακτηρίζεται από την κοινωνικότητα και όχι από τον ατομισμό. Κι έχει φτάσει πια, κυριολεκτικά, στα όριά του.

Υπάρχει, πλέον, παγκόσμια αγορά εμβολίων: Και από τη Ρωσία, και από την Κίνα, και από τις Ινδίες, και από αλλού. Της Ρωσίας -το μόνο που, ήδη, εξετάστηκε από τους αρμόδιους οργανισμούς της Ε.Ε. και των ΗΠΑ- θεωρείται της ίδιας αποτελεσματικότητας με της Pfizer και της Moderna.

Η Δανία και η Σουηδία προγραμματίζουν σε λίγες βδομάδες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό όλων των πολιτών. Η Δανία και η Αυστρία προχωρούν σε συμφωνία με το Ισραήλ για να εξασφαλίσουν εμβόλια από τα μεγάλα αποθέματά του. Η Σλοβακία, η Τσεχία, η Πολωνία, προχωρούν σε συμφωνίες με τη Ρωσία και την Κίνα και δεν αυτοπεριορίζονται στα όρια  της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση οφείλει απέναντι στον λαό μας να αλλάξει πλήρως πορεία και να βάλει σε πρώτη και κύρια προτεραιότητα τον εμβολιασμό και όχι τους «αποκλεισμούς», που έχουν ως αποτέλεσμα  ηθική, και για πολλούς και οικονομική, εξουθένωση της κοινωνίας μας».

Αλέκος Αλαβάνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας