Αφγανιστάν, AUCUS και προδοτική εγκατάλειψη συμφωνίας Λαφαζάνη-Novac για ρωσικό αγωγό

1113
Γι’αυτό είχαν λυσσάξει κατά Λαφαζάνη

Η εξευτελιστική πανωλεθρία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το τριμερές Σύμφωνο «απελπισίας» AUKUS που εσπευσμένα την ακολούθησε, έρχονται να επιβεβαιώσουν το τέλος της αμερικάνικης ηγεμονικής εποχής, το οποίο συνοδεύεται με το αμερικάνικο «άδειασμα» της Ευρώπης αλλά και του ΝΑΤΟ!

Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν πλέον την ισχύ και την εσωτερική συνοχή για να ποδηγετούν ευρύτατες παγκόσμιες συμμαχίες ούτε τη βούληση και την ηθική βάση για να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις για μια «παγκοσμιοποίηση» από την οποία επωφελούνται οι αντίπαλοί τους, βλέπε Κίνα και οι «άσπονδοι» φίλοι τους, βλέπε Γερμανία.

Ο Μπάϊντεν, όπως είχα προβλέψει, ακολουθεί κατά πόδας τη πολιτική του «ανισόρροπου» Τράμπ  και «επιστρέφει» ως νέα αφετηρία στις Αγγλοσαξωνικές ρίζες και στον Αμερικανοκινέζικο τώρα σφοδρό ψυχρό πόλεμο, νομίζοντας ότι θέτει, έτσι, και σκληρά διλήμματα στους ταλαντευόμενους «παλιούς» συμμάχους του.

Οι συνταρακτικές αυτές εξελίξεις δυστυχώς, όσο πικρό και αν είναι, δίνουν μια νέα μεγάλη ώθηση στη Τουρκία της επιτήδειας πολύπλευρης στρατηγικής, ενώ αποτελούν το απόλυτο φιάσκο της υπερπαραδομένης στις ΗΠΑ Ελλάδας των «ασήμαντων» Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Σήμερα μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις και την βαθιά ενεργειακή κρίση φαίνεται πιο καθαρά, για όσους δεν έχουν απόλυτο στραβισμό και τυφλή ιδιοτέλεια, η μεγάλη προδοσία Τσίπρα και του ελληνικού κατεστημένου που πέταξαν στο κάλαθο των αχρήστων την στρατηγική συμφωνία Λαφαζάνη – Novac  τον Ιούνιο του 2015 στην Αγ. Πετρούπολη για την διέλευση από τη χώρα μας ενός μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου με Ρώσικη προέλευση, εφάμιλλου και μάλλον σημαντικότερου του Nord Stream , γεγονός που αν προωθείτο θα είχε αλλάξει υπέρ της Ελλάδας όχι μόνο τον ενεργειακό αλλά και τον οικονομικό και πολιτικό χάρτη της περιοχής, «εκτοπίζοντας» τη Τουρκία.

Είναι τραγικό, όμως, ότι ακόμα και τώρα οι εγχώριοι δυνάστες του ελληνικού προτεκτοράτου, αμέριμνοι και εκτός τόπου και χρόνου , συνεχίζουν να προσφέρουν την ελληνική «αποικία» δια πάσαν χρήση στους «ξεπεσμένους» της Ουάσιγκτον.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Όμως, οι υπεύθυνοι δεν θα ξεφύγουν τη παραδειγματική τιμωρία ούτε θα μπορέσουν να ανακόψουν τις ανατρεπτικές εξελίξεις που έρχονται στη χώρα, ελπίζουμε όχι μετά από ανείπωτες συμφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας