Αυθαίρετες τρομοκρατικές προσαγωγές αγωνιστών στο Μέγαρο Μουσικής πριν την ομιλία Τσίπρα

1333
αυθαίρετες

Σε αθρόες, αυθαίρετες και τρομοκρατικού τύπου προσαγωγές έχει προχωρήσει η Κρατική Ασφάλεια έξω από το Μέγαρο Μουσικής, λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, έξι προσαχθέντες επιχείρησαν, κατά την Αστυνομία, να αναρτήσουν πανό με σύνθημα για δημοψήφισμα επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο αμέσως τους προσέγγισαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, χωρίς εξηγήσεις.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν άλλες 14 προσαγωγές και όλοι κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια, χωρίς κατηγορία και χωρίς εξηγήσεις.

Στην ΓΑΔΑ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή για συμπαράσταση στους προσαχθέντες αγωνιστές ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παν. Λαφαζάνης, οι Διον. Φλαμιάτος και Παν. Μαντάς, στελέχη της ΛΑ.Ε, ο Βαγ. Πισίας, ο Γ. Καραμπελιάς καθώς και δεκάδες άλλοι αλληλέγγυοι αγωνιστές και πολίτες που απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Iskra, μετά τις 9 η ώρα το βράδυ της Κυριακής η Αστυνομία θα αρχίσει σταδιακά να αφήνει ελεύθερους τους προσαχθέντες.

Η Επιτροπή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, μέλη της οποίας προσήχθησαν, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «χουντικές συμπεριφορές που θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού και ενισχύουν το αντιστασιακό του φρόνημα».

«Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μπροστά στην πάνδημη αγανάκτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών τους οδηγεί σε παραβίαση και των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και να κυκλοφορούν έξω από το κτήριο που πρόκειται να μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας και οι ελάχιστοι υπερασπιστές της συμφωνίας» προσθέτουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Η κυβέρνηση Σύριζα δεν επιτρέπει πια ουδεμία ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών για τα εθνικά θέματα. Τα μέλη της Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών: Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Αλεξοπούλου Ελένη, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαπαύλου Γιώργος που βρέθηκαν στις 17.00 το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μουσικής για να διαμαρτυρηθούν για την σκανδαλώδη και μειοδοτική συμφωνία συνελήφθησαν προληπτικά από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμιά διαμαρτυρία.

Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μπροστά στην πάνδημη αγανάκτηση για την συμφωνία των Πρεσπών τους οδηγεί σε παραβίαση και των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και να κυκλοφορούν έξω από το κτήριο που πρόκειται να μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας και οι ελάχιστοι υπερασπιστές της συμφωνίας. Να είναι βέβαιοι ότι τέτοιες «χουντικές» συμπεριφορές θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ενισχύουν το αντιστασιακό του φρόνημα.

Επιτροπή για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

————————
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε για τις αυθαίρετες και τρομοκρατικές προσαγωγές στη ΓΑΔΑ 20 πολιτών έξω από το Μέγαρο Μουσικής πριν από την ομιλία Τσίπρα

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις παράνομες, αυθαίρετες, τρομοκρατικές και χωρίς καμία δικαιολογία και εξήγηση προσαγωγές 20 πολιτών στη ΓΑΔΑ, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, πριν την προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, με θέμα την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι αγωνιστές αυτοί κρατούνται χωρίς καμία νομιμοποιητική βάση και χωρίς να έχει απαγγελθεί μέχρι τώρα καμία κατηγορία εναντίον τους.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 13/1/2019

Φωτογραφικό υλικό από τη ΓΑΔΑ με συλληφθέντες και αλληλέγγυους:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας