Αστυνομική επίθεση σε μοτοπορεία ντελιβεράδων και άνεργων – Μαζικές προσαγωγές

796
επίθεση

Περίπου 55-60 ντελιβεράδες και άνεργοι, που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη μοτοπορεία, προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, χθες το απόγευμα.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μοτοπορεία στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατευθυνόμενη προς το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, περισσότερες από 30 μοτοσικλέτες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ, τους σταμάτησαν για έλεγχο των στοιχείων τους.

Χωρίς να έχει δημιουργηθεί καμία ένταση και χωρίς να  υπάρξει καμία πρόκληση από την πλευρά των διαδηλωτών, ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ επέμενε ότι δεν μπορεί να αφήσει την κινητοποίηση να συνεχιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτήν την εντολή έχω, δεν μπορώ να σας αφήσω».

«Του είπαμε να ελέγξει τις μηχανές και τον ρωτούσαμε εάν εκτιμούσε πως κινδύνευε κάποιος από τη μοτοπορεία. Η απάντησή του ήταν αρνητική και σε μας κατέστη σαφές ότι πρόκειται για κεντρική πολιτική εντολή, εξαιτίας του περιεχομένου της μοτοπορείας», δήλωσε στην efsyn.gr ένας από τους προσαχθέντες, οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν με τρία πούλμαν στην Ασφάλεια στο Ζεφύρι.

Σημειώνεται πως η μοτοπορεία ήταν για τα εργατικά δικαιώματα, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. «Την πανδημία δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες», ήταν το κεντρικό σύνθημα.

«Δε θα επιτρέψουμε την εργοδοτική ασυδοσία, την αστυνομοκρατία στις πλατείες, τη στοχοποίηση των Ρομά όπως κάναμε και στις περιπτώσεις των security στον Κορυδαλλό και της πλατείας Ζαναέ στην Αγία Βαρβάρα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι σπουδαστές, οι συνταξιούχοι, να υπερασπιστούμε τη ζωή μας ενάντια στα κερδοφόρα αντικοινωνικά σχέδια από την υγεία και τη δουλειά μέχρι τους δημόσιους χώρους και την καταστροφή της φύσης. Χωρίς γκρίνια, χωρίς αυταπάτες, να επιβάλλουμε κοινωνική δικαιοσύνη για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, εργασίας και αμοιβής. Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω, αλλά βήματα μπροστά για μια κοινωνία που θα είναι οργανωμένη για τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση για συμμετοχή στη μοτοπορεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας