Αστεροειδής πέρασε «ξυστά» από τη Γη

1346
αστεροειδής

Ο αστεροειδής, που ονομάστηκε από τους επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας  (NASA) 2019 SC, πρωτοεντοπίστηκε στο Ηλιακό Σύστημα στις 6 Σεπτεμβρίου, και πέρασε σε κοντινή τροχιά από τη Γη.

Συγκεκριμένα, η NASA κατέταξε το συγκεκριμένο αστεροειδή ως «Αντικείμενο Κοντά στη Γη» (NEO), μιας και πέρασε από τον πλανήτη μας σε απόσταση τόσο κοντινή όσο και η Σελήνη.

Η κατάταξη «ΝΕΟ» είναι η συνήθης ονομασία για όλους τους κομήτες που οι τροχιές τους προσεγγίζουν τη Γη και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), υπάρχουν περί τα 20.756 τέτοια ουράνια σώματα στο Ηλιακό μας Σύστημα.

Από αυτά, τα 877 έχουν τοποθετηθεί στην λίστα της ESA με τα πιθανώς καταστροφικά για τη Γη ουράνια σώματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο διαστημικός βράχος που πέρασε «ξυστά» για τα αστρονομικά δεδομένα από τη Γη είχε μέγεθος, σύμφωνα με τη NASA, από 8,9 έως 20 μέτρα και χαρακτηρίζεται από τους Αμερικανούς επιστήμονες ως «πολύ μικρός για να θεωρηθεί απειλητικός».

Ο αστεροειδής «έχασε» τον πλανήτη μας για 0.0036 αστρονομικές μονάδες, με τη μια αστρονομική μονάδα να ισούται με τη μέση απόσταση της Γης από τον Ήλιο.

Ωστόσο, ένα παρόμοιου μεγέθους μετέωρο-με διάμετρο περί τα 20 μέτρα, πίσω στο 2013, εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από τη ρωσική πόλη του Τσελιαμπίνσκ, προκαλώντας τραυματισμούς, κυρίως από σπασμένα γυαλιά, και ζημιές σε κτίρια.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας