Αρχηγός Π/Σ Σ.Κολοκούρης:«Ευχαριστώ τους πολιτικούς μου ηγέτες»-Μας ειρωνεύεται και από πάνω!

682
Ευχαριστώ τους πολιτικούς μου ηγέτες

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις την ώρα που η Ελλάδα φλέγεται προχώρησε ο αρχηγός πυροσβεστικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατηγορούμενος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, Στέφανος Κολοκούρης, την ώρα που η Ελλάδα φλέγεται, δήλωσε ότι «δεν δέχεται» τις κατηγορίες περί ολιγωρίας, ενώ δήλωσε επίσης πως «ευχαριστεί τους πολιτικούς του ηγέτες» δηλαδή την κυβέρνηση.

«Ευχαριστώ τους πολιτικούς μου ηγέτες για τον συντονισμό», δήλωσε συγκεκριμένα πριν λίγο σε τηλεοπτική εκπομπή ενώ οι φλόγες έχουν κάψει εκατοντάδες σπίτια.

Απαντώντας στις καταγγελίες των κατοίκων όλης της χώρας που λένε ότι η Πυροσβεστική δεν ήρθε, ο κ.Κολοκούρης είπε: «Τι να πω όταν ο αρχηγός είναι στην πρώτη γραμμή; Δεν το δέχομαι! Μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς, δημιουργούνται προβλήματα και δεν μπορούν να περάσουν πυροσβέστες. Είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω αντιμετωπίσει».

Μάλιστα την ώρα που η φωτιά έχει κάψει όλη τη Βόρεια Εύβοια, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πάει η φωτιά στη Νότια Εύβοια, τόνισε ότι… «Θα την κατατροπώσουμε».

Όπως ανέφερε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, «στην Αττική μας απασχολεί ένα μέτωπο στο Βορειοανατολικό τμήμα του Τατοΐου ψηλά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, την οποία με νύχια και με δόντια προστατεύουμε από το πρωί».

Σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο Κολοκούρη, έχει γίνει εκκένωση και δεν κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή.

«Μας δυσκολεύουν οι άνεμοι πάρα πολύ. Επικρατεί μεγάλη ξηρασία, γίνεται γρήγορη μετάδοση της φωτιάς. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τιθασεύσουμε το μέτωπο και να μην μας περάσει γιατί κατεβαίνει στην Εθνική και μας περνάει, όπως έγινε χθες (σ.σ. Πέμπτη)».

Αναφορικά με την εικόνα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ο Αρχηγός του Π.Σ. τόνισε ότι «τα περισσότερα σπίτια είναι ακέραια, κάποια ενδεχομένως κάηκαν».

Στο ερώτημα πότε θα τιθασευτεί η φωτιά, ο κ. Κολοκούρης απάντησε: «με ένα σταμάτημα του ανέμου και αύξηση της σχετικής υγρασίας, διότι ανοίγουν συνέχεια νέα μέτωπα. Αυτό σημαίνει διασπορά δυνάμεων. Έχουμε εξαιρετικό συντονισμό και θα ήθελα να ευχαριστήσω και την αστυνομία».

Σχετικά με το αν θα βλέπουμε φλόγες σε ένα – δύο ημέρες, ο Αρχηγός του Π.Σ. ανέφερε ότι «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Δίνουμε μεγάλη μάχη, προσπαθούμε.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας